Wordt Arthur Theate meer dan een invaller op het WK?

Sport | Vorige week donderdag maakte bondscoach Roberto Martinez zijn selectie voor het WK voetbal in Qatar bekend. Daaruit blijkt dat de Spaanse selectieheer Zeno Debast, Wout Faes en Arthur Theate een kans zal geven om de achterhoede van België mee vorm te geven. Theate is een rots in de branding bij Stade Rennes, maar wordt hij dat ook bij de Rode Duivels?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er hing heel wat spanning in de lucht toen bondscoach Roberto Martinez vorige week de namen van de Rode Duivels wereldkundig maakte die mee mogen naar het WK voetbal. De aanwezige pers vroeg zich namelijk af of de Spanjaard Romelu Lukaku, Eden Hazard en Dries Mertens zou meenemen naar Qatar. Er heerste bovendien ook onduidelijkheid over de Belgische achterhoede, want die toonde zich de afgelopen maanden niet altijd betrouwbaar.

Logische keuzes

Dat laatste wil Martinez oplossen door oudgedienden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen mee te nemen naar Qatar. Hij selecteert ook Leander Dendoncker om achterin post te vatten bij de Rode Duivels. Tegen de verwachtingen van sommige journalisten in, selecteerde Martinez ook de jonge talenten Zeno Debast, Wout Faes en Arthur Theate om de meubelen te redden bij de Rode Duivels. De selecties voor Alderweireld, Vertonghen en Dendoncker lijken logisch. De drie verdedigers hebben ervaring zat en voelen elkaar goed aan. Debast, Faes en Theate hebben heel wat minder vlieguren op de teller en steken ook bij de Rode Duivels hun neus nog maar pas aan het venster.

Met oog op de toekomst

Als we de prestaties van Theate erbij nemen, zien we dat hij het niet onaardig doet bij zijn club Stade Rennes. Hij kan met zijn linkervoet ook van goudwaarde zijn voor Martinez in het geval dat Jan Vertonghen uitvalt met een blessure. De 22-jarige Belgische verdediger moet evenwel niet rekenen op een basisplaats want daarvoor weegt hij op dit moment nog te licht. Hij dient ervaring te tanken bij de Rode Duivels, van de sfeer te proeven en zich klaar te stomen om bij te springen wanneer nodig. De ervaring die hij tijdens dit wereldkampioenschap opdoet moet hem helpen met oog op de toekomst.

Maar wat denkt Theate zelf over zijn selectie? De verdediger heeft aan de pers laten weten dat hij alvast reikhalzend uitkijkt naar het aankomende WK. “Het wereldkampioenschap is de Heilige Graal in het voetbal. België zal daarin bovendien geen figurantenrol spelen. We zullen zo ver mogelijk proberen te geraken”, klinkt het. "Het wordt geweldig."

Volg de vriendschappelijke partij van de Rode Duivels tegen Egypte op vrijdag 18 november om 15u30 op VTM. De Rode Duivels openen hun WK tegen Canada op woensdag 23 november, een wedstrijd die te volgen is vanaf 19u30 op Eén.

Camera, lights, Red Devils! Leer meer over Arthur Theate in onze videorubriek!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top