Belgenprobleem bij Lommel: nu ook De Busser langere tijd out

Sport | Wie pakweg vijf seizoenen geleden gezegd zou hebben dat Lommel SK ergens in november 2022 met een Belgenprobleem zou zitten, zou wellicht met pek en veren over de grens richting Luyksgestel gestuurd worden. Maar kijk... sinds de overname door CFG werden er stelselmatig steeds minder Belgen opgenomen in de A-kern en als enkelen van de weinige Belgen die overblijven dan nog eens geblesseerd geraken, dan mag het pek en de veren op het schap blijven staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat de Limburgers al vroeg aanvoerder Glenn Neven geblesseerd zagen uitvallen, moesten de voorbije weken en dagen ook Laurent Lemoine, Kristof Van Hout en Jari De Busser verplicht de strijd staken. De laatste twee vielen recent nog uit en bij numéro uno De Busser blijkt het wel om een stevige kwetsuur te gaan. De goalie moest in de wedstrijd tegen Beerschot naar de kant na een botsing en onderzoek heeft nu uitgewezen dat hij tot aan de winterstop out zal zijn met een schouderblessure.

Voetbalbelgen

De Busser zal de komende periode vervangen worden door de talentvolle Nikola Ivezic, maar de vele blessures halen wel het Belgengemiddelde van Lommel naar beneden. Met Robin Henkens, Rafik Belghali en Stijn Wuytens blijven er namelijk nog maar drie Belgische A-kernspelers over terwijl er zes zogenaamde voetbalbelgen op het wedstrijdblad moeten staan.

Maar artikel B6.109 van het Bondsreglement 'helpt' Lommel nog wel aan twee extra voetbalbelgen: de Ijslander Kolbeinn Thordarson en de Argentijns-Italiaanse Amerikaan Agustin Anello. Beiden voldoen aan onderstaande regel en brengt het totaal bij Lommel dus al aan vijf Belgisch opgeleide spelers. 

In het kader van hun deelname aan de officiële competities van de eerste ploegen zijn de clubs van het profvoetbal gehouden op het wedstrijdblad minimum 6 spelers in te schrijven die opgeleid zijn door een Belgische club, waarvan minstens 2 spelers voldoen aan de bijkomende vereiste zoals hierna vermeld. Indien de club niet het vereiste minimum aantal spelers kan inschrijven, mag zij deze niet vervangen door de inschrijving van spelers die niet voldoen aan deze vereisten.

- Worden beschouwd als zijnde opgeleid door een Belgische club: de spelers die vóór hun 23ste verjaardag minstens drie volledige seizoenen zijn gekwalificeerd geweest voor een club in België.
- Beantwoorden aan de bijkomende vereiste: de spelers die vóór hun 21ste verjaardag minstens drie volledige seizoenen zijn gekwalificeerd geweest voor een club in België.

Beloften 'to the rescue'

Dat maakt wel dat Steve Bould nog een extra naam nodig heeft op zijn wedstrijdblad. Tegen Zulte Waregem werd dat euvel verholpen met de toevoeging van doelman Anton Kemps; die door de blessures van De Busser en Van Hout plots moet opschuiven. Ook belofte Bas Weckhuysen (die eerder dit seizoen zijn eerste profcontract tekende) is nog een optie. Hij mocht dit seizoen al een minuut invallen tegen Dender en Jong Genk én startte in de bekermatch tegen La Louvière.

Desalniettemin lijkt het vooral buitenlands getinte transferbeleid de club nu toch wat in nauwere schoentjes te brengen. Afwachten of dat gevolgen zal hebben voor de winterse transferperiode.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top