Anderlecht en OHL Women staan tegenover elkaar in een topduel

Sport | Op de elfde speeldag van de Lotto Super League kan je genieten van een topduel tussen RSCA Women en OHL Women. Deze wedstrijd begint op zaterdagmiddag om 13u30.

Door Pickx

Deel dit nieuws

OHL Women was vastbesloten om te laten zien dat hun vorig seizoen geen eenmalig succesnummer was, en dat lijkt gelukt te zijn. Nu we de helft van de reguliere fase voorbij zijn, leidt OHL - net als vorig jaar - met Anderlecht de Lotto Super League. De twee ploegen, die al hun wedstrijden tot nu toe hebben gewonnen, staan gelijk op punten, maar Leuven, geleid door een sprankelende Ella Van Kerkhoven die al tien keer heeft gescoord, staat op de eerste plaats dankzij een beter doelsaldo.

Na negen wedstrijden ziet het ernaar uit dat de titelwedstrijd opnieuw een duel wordt tussen de twee topploegen van het afgelopen seizoen. Aanstaande zaterdag staan RSCA en Leuven voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar. De twee clubs bereidden zich twee weken geleden alvast ideaal voor op hun confrontatie: Anderlecht versloeg gemakkelijk Gent met 0-4, terwijl Leuven thuis KRC Genk Ladies klopte met 2-1. Hamvraag blijft welke ploeg dit seizoen het eerst in het zand zal bijten.

Standard is ambitieus

Later op zaterdag (15u30) zal Standard Fémina tegen Zulte Waregem proberen een derde opeenvolgende wedstrijd te winnen om dichter bij de top drie te komen. Ondertussen hoopt de vrouwenploeg van KAA Gent een overwinning te pakken tegen Aalst, dat dit seizoen tot nu toe slechts drie punten heeft gehaald.

Vrijdag (20u30) reist Club YLA - momenteel op de derde plaats in het klassement - naar de concullega's in Genk met de bedoeling de kloof van acht punten op het leidende duo te dichten. Tegelijkertijd ontvangt Fémina White Star Woluwe hun Mechelse evenknie, de KV Mechelen Ladies.

De elfde speeldag van de Lotto Super League:

Vrijdag 18 november

Zaterdag 19 november

Volg het beste van het Lotto Super League-seizoen, inclusief de wedstrijd tussen RSCA Women en OHL Women op zaterdag 19 november vanaf 13u25 uur, op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports. Via Pickx kan je ook  op de hoogte blijven van het laatste nieuws, het klassement en de kalender van de Belgische vrouwenvoetbalcompetitie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top