Frankrijk zet titel op het spel op WK 2022

Voetbal |

Het WK in Qatar schiet zondag uit de startblokken met een duel tussen het gastland en het Ecuador van Angelo Preciado (Racing Genk). De eerste speeldag in de groepsfase zou ons in staat moeten stellen om meer te weten te komen over de aanwezige landen en meer bepaald de topfavorieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier jaar na de overwinning van Frankrijk tegen Kroatië in het Luzhniki Stadium in Moskou maakt de wereldbeker zijn wederoptreden in Qatar. Van 20 november tot 18 december bikkelen 32 naties om de wereldtitel. Voor elk aanwezig land is het noodzakelijk om zijn start niet te missen.

Een eerste clash tussen Senegal en Nederland

Naast de openingsmatch tussen Qatar en Ecuador staat in groep A ook nog de clash tussen Senegal en Nederland op het programma. De Afrikaanse kampioen, die zich niet zal kunnen beroepen op sterspeler Sadio Mané, droomt ervan om als eerste Afrikaanse land ooit de laatste vier te bereiken. Maar het Oranje van Virgil van Dijk maakt ongetwijfeld deel uit van de outsiders op het toernooi.

Nederland heeft er alle baat bij om eerste te eindigen in zijn poule om zo een confrontatie met hoogstwaarschijnlijk Engeland in de achtste finales te vermijden. De Three Lions openen in groep B tegen Iran en zijn torenhoog favoriet op groepswinst. Verder nemen de Verenigde Staten en Wales het tegen elkaar op in hun ouverture.

Frankrijk en Argentinië zijn maar beter op hun hoede

In groep C vat Argentinië zijn campagne aan tegen klein broertje Saoedi-Arabië. De Albiceleste is zich er evenwel van bewust dat het in die match zal moeten werken aan zijn automatismen omdat het verdere parcours lastiger zal worden. De Zuid-Amerikanen vinden ook nog Mexico en Polen op hun weg in de poulefase.

Frankrijk zal er op zijn beurt alles aan doen om groep D af te sluiten op de eerste plaats. Les Blues bekampen eerst Australië en geven later ook nog partij aan Tunesië en Denemarken. Ze zijn maar beter op hun hoede voor de Scandinaviërs, die op het EK van 2021 vriend en vijand verrasten door het tot in de halve finales te schoppen.

België wacht ontmoeting tussen Spanje en Duitsland af

In groep E zitten met Spanje en Duitsland twee kanshebbers op de eindzege. Beide toplanden gaan met elkaar de strijd aan voor de groepsoverwinning. De Duitsers willen resoluut het scenario van 2018, met uitschakeling in de groepsfase, vermijden. De Spanjaarden waren hetzelfde bedenkelijke lot beschoren in 2014. Japan en Costa Rica zullen beide naties alvast het vuur aan de schenen proberen leggen.

Als de logica gerespecteerd wordt, zal één van beide tenoren de Rode Duivels in de ogen kijken in de volgende ronde. België moet dan wel zijn status waarmaken in groep F. Canada, de eerste opponent, is gebrand op een goede prestatie op zijn eerste WK in 36 jaar. Kroatië, verliezend finalist op de laatste editie, lijkt de grootste Duivelse concurrent voor de eerste plaats en wil in zijn ouverture tegen Marokko allerminst de mist ingaan.

Brazilië is topfavoriet, Portugal vreest Uruguay

Vijfvoudig WK-winnaar Brazilië is meer dan ooit favoriet voor de eindwinst dit jaar. De Seleçao zakt af naar het Midden-Oosten met een offensieve armada die geleid wordt door Neymar. Het Servië van Aleksandar Mitrovic, dat zich mogelijk kan ontpoppen tot toernooirevelatie, droomt ervan Brazilië meteen een halt toe te roepen. Zwitserland en Kameroen vervolledigen groep G.

Portugal reist dan weer met twijfels af naar Qatar, maar niet zonder de nodige ambitie. Cristiano Ronaldo zal op zijn hoogstwaarschijnlijk laatste WK alles geven. Ronaldo en co. beginnen er in groep H aan tegen Ghana, alvorens Zuid-Korea en Uruguay op hun pad komen. De Zuid-Amerikanen hebben oudgedienden Luis Suarez en Edinson Cavani in hun rangen, alsook toptalenten als Darwin Nunez en Federico Valverde, en zullen zich lang niet zomaar gewonnen geven.

Volg het WK 2022 van 20 november tot 18 december via Eén en Canvas, beschikbaar in het tv-basisaanbod van Pickx. De Pickx-app laat je ook toe om van alle wedstrijden te genieten met de interactieve video. Verder vind je alle actua omtrent het WK terug op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top