Waarom is de afwezigheid van Sadio Mané op het WK een hartenbreker?

Bundesliga |

Woensdag viel het bikkelharde verdict dat de Senegalese sterspeler Sadio Mané een kruis moet maken over het WK door een blessure die hij dinsdagavond opliep bij Bayern München in het duel tegen Werder Bremen. Een harde noot om te kraken voor zowel Senegal als de liefhebbers van voetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De lijst met afwezigen op het WK blijft zich maar uitbreiden. Nadat eerder al Paul Pogba, N’Golo Kanté en Timo Werner verstek moesten geven, is nu ook Mané hetzelfde onfortuinlijke lot beschoren. Waar het eerst nog leek dat de Senegalees uit voorzorg naar de kant gehaald werd, wees verder onderzoek uit dat er een pees geraakt is en hij daardoor meerdere weken uit de roulatie zal zijn.

Gouden jaren

Op 30-jarige leeftijd zit Mané in de beste periode van zijn carrière. Zijn tweede plaats op de meest recente verkiezing van de Gouden Bal in het zog van Karim Benzema is daar het sprekend bewijs van. In januari kroonde de pijlsnelle aanvaller zich met de Leeuwen van Teranga tot Afrikaans kampioen en eind mei haalde hij de finale van de Champions League met Liverpool.

Hoewel Mané dit seizoen iets minder van zich laat horen dan bij de Reds, was hij al goed voor elf doelpunten en vier assists in 23 optredens voor de Rekordmeister.

Verrassing?

Senegal behoort in Qatar tot groep A samen met het gastland, Ecuador en Nederland. Het West-Afrikaanse land had het met Mané zeker tot één van de verrassingen van het toernooi kunnen schoppen. Naast Mané zijn het vooral de namen van Chelsea-spelers Edouard Mendy en Kalidou Koulibaly, en voormalig PSG’ers Abdou Diallo en Idrissa Gueye die het meest tot de verbeelding spreken. Zonder zijn goudhaantje belooft het echter een loodzware opgave te worden in het Midden-Oosten.

De afwezigheid van Mané belooft niet alleen een groot gemis te worden voor de Senegalese bevolking, maar voor elke voetballiefhebber in het algemeen. Sinds enkele seizoenen maakt hij namelijk deel uit van de absolute wereldtop. Zijn vista, dribbels, snelheid en torinstinct zullen gemist worden op het internationale voetbalfeest.

Het programma van speeldag 15 van de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 11 november

Zaterdag 12 november

Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top