De Croky Cup stond de afgelopen jaren bol van de verrassingen

Sport | Deze week vinden de zestiende finales van de Croky Cup plaats. De ploegen uit de Jupiler Pro League maken hun intrede en zij moeten dus opletten voor een vroege uitschakeling. In het verleden waren een aantal kleine clubs die voor verrassingen zorgden. Een terugblik.

Door Pickx

Deel dit nieuws

2010 - White Star Woluwe

In het seizoen 2010-2011 zorgde Felice Mazzu met Whiter Star Woluwe voor een enorme stunt in de Beker van België. De club, die dat jaar kampioen werd in derde klasse, wist maar liefst twee eersteklassers uit te schakelen. In de zestiende finales pakten ze de scalp van Zulte Waregem door met 1-0 te winnen. In de achtste finales zorgden ze voor hetzelfde resultaat op het veld van Sporting Lokeren. In de kwartfinales was AA Gent over twee wedstrijden (0-2 en 1-0) te sterk.

2014 - Koksijde

Royal Moeskroen-Péruwelz moest in het seizoen 2014-2015 als promovendus voor de zestiende finales van de beker naar Koksijde. De toenmalige derdeklasser ontving de Henegouwers met het mes tussen de tanden. De partij bleef steken op 0-0, waardoor er strafschoppen moesten worden genomen. Daarin toonde Koksijde zich de betere met 4-3. In de volgende ronde sneuvelde de ploeg tegen Cercle Brugge.

2018 Knokke

Standard kende in september 2018 niet zijn beste periode. Het had al een maand niet gewonnen en op Sclessin ontving het amateurclub Knokke-Heist in de beker. Christian Luyindama scoorde een own-goal, mar Orlando Sa hing de bordjes weer gelijk. Twintig minuten voor tijd bezorgde Aaron Dhondt de bezoekers echter de kwalificatie. Een enorme stunt. Union SG was nadien te sterk.

2018 - Deinze

Knokke was niet die enige ploeg die toen stuntte. Deinze was in de zestiende finales te sterk voor Club Brugge. Blauw-zwart verloor met 2-0 na doelpunten van Mehdi Tarfi en Arnaud De Greef. Ivan Leko probeerde het tij nog te keren door Hans Vanaken, Wesley Moraes en Arnaut Danjuma in te brengen, maar dat mocht niet baten. KAS Eupen bleek nadien het eindstation te zijn voor Deinze.

2019 - Rebecq

Op 24 september 2019 mocht Rebecq als amateurclub een bekerwedstrijd afwerken op het veld van eersteklasser Cercle Brugge. Ciryl Rosy opende de score voor de bezoekers. Iedereen verwachtte een reactie van Cercle, maar Rebecq hield knap stand en stootte door naar de volgende ronde. Daar was Standard een maatje te groot.

Volg de wedstrijden van de zestiende finales in de Beker van België, met onder meer Patro Eisden – Club Brugge (woensdag om 20u25 op VTM2) en Lierse – Anderlecht (donderdag om 20u30 op Canvas).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top