Sevilla, de mislukte gok van Adnan Januzaj

Sport |

Na vijf seizoenen bij Real Sociedad hoopte Adnan Januzaj bij Sevilla zijn carrière naar een hoger niveau te tillen. Maar de transfer naar Andalusië lijkt tot nu toe eerder op een mislukking uit te draaien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat hij naam maakte bij Manchester United, vond Januzaj stabiliteit bij Real Sociedad in het Baskenland. Tijdens zijn vijf seizoenen in San Sebastian speelde de Belgische international 168 wedstrijden en scoorde hij 23 doelpunten. Het contract van Januzaj bij Real Sociedad liep afgelopen juni echter af, en hij heeft het niet verlengd.

Na uiteenlopende geruchten over mogelijke transfers links en rechts, was het in Spanje dat de Belg uiteindelijk een nieuwe thuis vond: bij Sevilla. In de hoofdstad van Andalusië hoopte hij zijn carrière een nieuwe impuls te geven, bij een club die vaste klant is bij de grote Europese competities en steevast een grote rol speelt in La Liga. Het moest ook een goede manier worden om zich te positioneren voor het komende WK. Maar het mocht niet zijn.

94 minuten

Na zijn aankomst bij Sevilla eind augustus heeft Adnan Januzaj nog niet kunnen profiteren van een grondige voorbereiding bij zijn nieuwe club. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij niet meteen een plaats in het team wist te vinden. Hij werd eerst op de bank gezet op 10 september en kreeg zijn eerste competitieminuten pas op 29 oktober. Hij mocht als starter aantreden tegen Rayo Vallecano, maar gaf zijn plaats op na 45 minuten. En afgelopen weekend verliet de Duivel de bank weer niet.

In de Champions League kreeg hij enkele minuten (respectievelijk 12 en 6) in de eerste twee wedstrijden tegen Manchester City en Kopenhagen, alsook in de terugwedstrijd tegen Dortmund (31 minuten). In totaal bedraagt zijn speeltijd 94 amper minuten sinds het begin van het seizoen. Een bijzonder mager palmares – te mager voor Belgisch bondscoach Roberto Martinez om Januzaj op te roepen.

Vervanging voor de vervanger

Hoe verklaar je dit gebrek aan belangstelling voor Adnan Januzaj? De Belg heeft veel concurrentie bij zijn nieuwe club. Op zijn positie als rechtervleugelspeler staat ook een speler als Erik Lamela, om nog maar te zwijgen van de veelzijdigheid van Isco of Papu Gomez. Maar dat is nog niet alles, want zelfs Oliver Torres, nochtans een centrale middenvelder, heeft op deze positie al de voorkeur gekregen boven Januzaj. Het gevoel overheerst dat de Duivel echt het vijfde wiel aan de wagen is in Sevilla.

Lopetegui achtte de speler fysiek niet fit genoeg, en zijn opvolger doet niet bepaald vaker een beroep op Januzaj. Gezien de slechte resultaten van de ploeg (momenteel 17de) verving Sevilla de voormalige Real-coach door Jorge Sampaoli. De Argentijn, die net is aangekomen, vindt dat Januzaj in feite gewoon zou kunnen vertrekken... Het is moeilijk om het wedervaren van de voormalige Manchester United-man in Zuid-Spanje iets anders dan compleet fiaso te noemen.

Het programma van de de 14de speeldag in La Liga op Eleven Sports:

Dinsdag 8 november

Woensdag 9 november

Donderdag 10 november

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top