Stats CPL (na speeldag 12): Rocha herovert leidersplaats bij topschutters; Smeets assistenkoning

Sport | Op de twaalfde speeldag van de Challenger Pro League werden er 16 goals gescoord. Op vrijdag en zaterdag hield er telkens één ploeg de nul, maar op zondag trilden de netten maar liefst 10x in twee duels. Geen enkele wedstrijd eindigde op een gelijkspel terwijl er drie thuisteams én drie uitteams aan het feest waren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo scoorden zowel Beerschot als RSCA Futures elk 3x, maar toch konden hun topschutters (Baeten en Stassin) geen goaltje meepikken. Leonardo Rocha deed dat wel bij de vierklapper van Lierse en is zo weer alleen leider in de topschutterstand. Middenvelders Kevin Hoggas en Thibaut Van Acker troffen ook weer raak en haken zo mooi hun wagonnetje aan bij de 'echte' goalgetters.

Goals

9. Rocha (Lierse)
8. Stassin (RSCA Futures), Barry (Beveren)
7. Baeten (Beerschot)
6. Anne (Virton), Van Acker (Lierse)
5. Hoggas (Beveren)

In de assistenranking werd Bryan Smeets alleen leider. De middenvelder van RWDM gaf tegen Dender zijn vijfde assist van het seizoen en schudt zo Arne Engels af. De middenvelder van Club NXT ziet meteen ook Lierenaars Guillaume De Schryver en Leonardo Rocha naast zich opdoemen.

Assists

5. Smeets (RWDM)
4. Engels (Club NXT), De Schryver (Lierse), Rocha (Lierse)
3. Leoni (RSCA Futures), Ribeiro (Beveren), Ismaheel (Beveren), Hoggas (Beveren), Martinez (Lommel), Baeten (Beerschot), Belghali (Lommel), Verlinden (Beerschot), Pupe (Lierse K.)

Zoals reeds gezegd hielden vier doelmannen de nul op de twaalfde speeldag. Zo kwam Théo Defourny vrijdag even op gelijke hoogte van Beau Reus, maar de goalie van SK Beveren hield zaterdag ook de nul en blijft zo alleen op kop.

Clean Sheets

5. Reus (Beveren)
4. Defourny (RWDM)
3. Gies (Dender), Verbruggen (RSCA Futures)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top