Théo Léoni: de laatbloeier van Anderlecht

Sport |

Op 22-jarige leeftijd komt Théo Léoni eindelijk piepen in de hoofdmacht bij Anderlecht. De middenvelder heeft langer dan verschillende van zijn ploegmaats moeten wachten op zijn eerste minuten in het eerste elftal. Wordt hij het volgende talent dat kan doorbreken bij paars-wit?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel er al meermaals jongens van 16 of 17 jaar minuten hebben mogen maken bij de A-ploeg, moest Léoni er tot op 22-jarige leeftijd op wachten. Thuis tegen Eupen gunde Robin Veldman hem een kwartier speeltijd en daar was hij uitermate gelukkig mee. Afgelopen weekend, een week later, stond hij zelfs in de basis op het veld van Antwerp.

“Het was een ongelofelijke ervaring voor mij. Ik heb er lang op moeten wachten. Ik was verrast, maar tegelijk ook gelukkig. Ik heb plezier gemaakt en geprobeerd kalm te blijven met de bal in de voet”, liet de kapitein van het beloftenelftal optekenen voor de micro van Eleven Sports.

Laat rijp

Dat Léoni nu pas komt piepen, toont aan dat hij er simpelweg nog niet klaar voor was. Zijn technische en mentale kwaliteiten werden nooit in vraag gesteld. Het was eerder zijn fysiek die het struikelblok vormde. Enkele maanden geleden was hij namelijk nog te frêle.

Hij greep zijn kans met de U23 van Anderlecht in de Challenger Pro League. Hij bewees stappen te hebben gezet op fysiek vlak door zijn voet naast die van meer ontwikkelde spelers te plaatsen. Ook het ontslag van Felice Mazzu legde hem geen windeieren. Onder het bewind van Mazzu zat Léoni meermaals op de bank, maar het is Veldman die hem uiteindelijk de kans gaf.

Toekomstige leider op het middenveld?

In het Lotto Park zijn ze al een tijd op zoek naar een nieuwe leider op het middenveld. Lior Refaelov leunt dichter bij de aanval aan en de blessure van Adrien Trebel laat een grote leemte na. Léoni heeft alleszins de capaciteiten in huis om zich tot een leidersfiguur te ontpoppen.

“Ik ben heel tevreden over Théo, ik ken hem nu ongeveer anderhalf jaar. Hij gedraagt zich als een leider op het veld. Hij is op zijn manier dominant tussen de lijnen. Hij coacht en bepaalt het tempo”, lichtte Veldman zijn eerste basisplaats tegen Antwerp toe. Voor de interlandbreak aanbreekt, komt koploper Racing Genk zondag om 18u30 nog op bezoek. Léoni kan dan trachten een definitieve plaats in de eerste ploeg af te dwingen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, met in het bijzonder het duel tussen Anderlecht en Racing Genk zondag om 18u30, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top