Zal Sebastiaan Bornauw deel uitmaken van de WK-selectie van de Rode Duivels?

Sport |

Sebastiaan Bornauw kent een goed seizoensbegin bij Wolfsburg en is één van de mogelijke oplossingen centraal achterin bij de Rode Duivels. Desondanks wordt hij nauwelijks opgeroepen door Roberto Martinez.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel Wolfsburg een lastige ouverture doormaakt in de Duitse eerste klasse met een elfde plaats, mag Sebastiaan Bornauw tevreden zijn over zijn eerste wedstrijden. Hij miste al 5 van de 13 ontmoetingen, maar leverde veeleer goede prestaties in de speeltijd die hij vergaarde.

“Ik heb mijn start van het seizoen niet gemist. Ik speelde goed tegen Bayern. Vervolgens vroeg de coach mij te depanneren op rechtsachter en ik voldeed op die positie. De conclusie is dat ik een goede centrale verdediger ben (lacht). Zelfs Virgil Van Dijk zou zich ongemakkelijk voelen op een flank”, verklaarde Bornauw in een recent interview.

Progressie

Nadat hij overkwam van Keulen, maakte Bornauw een goed jaar door op persoonlijk vlak. Hij trad aan in 27 Bundesliga-matchen en in het tweede deel van het seizoen groeide hij uit tot basisspeler. Alle competities bij elkaar verzamelde hij iets meer dan 2.220 minuten.

Bornauw erkent zelf gegroeid te zijn bij de Wolven. “Ik heb grote progressie geboekt op het vlak van fysiek en maturiteit en vooral uit mijn fouten geleerd. Bij Wolfsburg heb ik meer verantwoordelijkheden aangezien het spel technischer is.” Duitsland bevalt hem goed, iets wat vooralsnog niet bepaald gezegd kan worden van de nationale ploeg.

Verrassing?

Al meerdere seizoenen wordt zijn naam genoemd bij de Rode Duivels. Sinds zijn debuut tegen Ivoorkust in oktober 2020 mocht hij slechts twee keer opdraven, waaronder 90 minuten tegen Burkina Faso in juni van dit jaar. Zo lijkt zijn aanwezigheid op het nakende WK in Qatar ver weg te zijn.

De definitieve lijst van 26 WK-gangers wordt op 10 november aangekondigd. Zelf gelooft Bornauw er niet in dat hij uit de hoge hoed getoverd zal worden. “Het klopt dat ik mijn niveau van in Duitsland nog niet gehaald heb bij België. Ik hoop daar op een dag verandering in te kunnen brengen. Ik droom van Qatar, maar ik zal er niet ziek van zijn als ik er niet bij ben.”

Het programma van de 14e speeldag in de Bundesliga op Eleven Sports:

Dinsdag 8 november

Woensdag 9 november

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top