Kraker tussen Club Brugge en Antwerp opent Super Sunday op 17e speeldag

Sport |

De 17e speeldag van de Jupiler Pro League kent een spannende ontknoping van de heenronde in de vorm van Super Sunday, waarbij er verschillende affiches tussen de ploegen bovenin het klassement op het programma staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdagavond om 20u45 schiet de laatste speeldag voor het aanbreken van het WK in Qatar uit de startblokken met de verplaatsing van rode lantaarn Seraing naar OH Leuven. Ondanks de trainerswissel twee speeldagen terug zakten de Luikenaars afgelopen speelronde naar de laatste plaats in de rangschikking, nadat ze tegen Sint-Truiden in een dol slot tegen een vierde opeenvolgende nederlaag aanliepen. Punten sprokkelen aan Den Dreef wordt, ondanks de slechte reeks van de Leuvenaren, allerminst een evidentie.

Op zaterdag vinden er vier ontmoetingen in de Belgische hoogste voetbalafdeling plaats. Om 16u speelt Westerlo gastheer voor KV Oostende. Na een knap gelijkspel op het veld van Union hoopt de promovendus aan te knopen met de overwinning tegen de Kustboys, om zich zo wat steviger in de top 8 te nestelen.

Charleroi krijgt KV Mechelen over de vloer

Vanaf 18u15 probeert Cercle Brugge zijn knappe reeks (13 op 15) verder te zetten op bezoek bij Sint-Truiden. Tegelijkertijd ontvangt Zulte Waregem in de strijd om het behoud Eupen. In de afsluiter van de voetbalzaterdag probeert Charleroi om 20u45 voor eigen volk de rug te rechten tegen eerste belager KV Mechelen na de zware nederlaag van vorige week tegen competitieleider Racing Genk.

Zondag om 13u30 wordt Super Sunday afgetrapt op Jan Breydel met een confrontatie tussen rivalen Club Brugge en Antwerp. Na het kansloze verlies in de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent, hoopt het als vierde gerangschikte blauw-zwart zijn opmars naar boven in te kunnen zetten. In het geval van een zege springen de Bruggelingen over de Great Old, de huidige nummer twee, in de tussenstand.

Aansluitend vormt Sclessin om 16u het toneel voor de volgende topper van de dag tussen nummer vijf Standard en nummer drie Union. De nog iets te onregelmatige Rouches krijgen de kans om tegen de Brusselaars hun kloof met de top 4 te verkleinen. Makkelijk is evenwel anders, aangezien Union ongeslagen is sinds 11 september.

Anderlecht kijkt Racing Genk in de ogen

Om 18u30 kijkt Anderlecht dan weer Racing Genk in de ogen in het Lotto Park. Paars-wit begeeft zich momenteel in de buik van de rangschikking en heeft nood aan een klein mirakel om de ongenaakbare Limburgers van hun tiende (!) opeenvolgende overwinning te houden.

Het fel geplaagde KV Kortrijk en AA Gent trekken vanaf 21u een streep onder de slotspeeldag voor het WK in het Guldensporenstadion. De Kerels hebben dringend nood aan puntengewin om de gevarenzone te verlaten, terwijl de Buffalo’s hun sterke prestatie van tegen Club willen bevestigen.

Het programma van de 17e speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 11 november

Zaterdag 12 november

Zondag 13 november

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top