Perr Schuurs geeft blinkend visitekaartje af in de Serie A

Sport | De Nederlander Perr Schuurs arriveerde deze zomer bij Torino, waar hij in een mum van tijd uitgroeide tot een gevestigde waarde in de basiself. Nauwelijks een paar maanden later trekken zijn knalprestaties al de aandacht van de topclubs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Torino van Ivan Juric, dat onlangs AC Milan versloeg, heeft tot nu toe een vrij matig seizoen achter de rug. Met 5 overwinningen, 2 gelijke spelen en 5 nederlagen staan de Turijners op de negende plaats, ruim buiten bereik van de Europese tickets maar ook ver boven de degradatiestreep. In dit relatief anonieme seizoen valt tot nu toe één man in het bijzonder op: Perr Schuurs.

De 22-jarige Nederlandse verdediger kwam in de zomer over van Ajax, waar hij weliswaar geen onmisbaar onderdeel van het team was maar wel 22 wedstrijden speelde en één assist uitdeelde. Schuurs wilde na zijn vertrek uit Nederland en de Eredivisie zijn carrière naar een hoger niveau tillen. De Serie A, het mekka voor verdedigers, bood hem de kans om zijn progressie voort te zetten.

Al in het vizier van topclubs

Schuurs, getransfereerd voor 9 miljoen euro, blijft misschien niet lang bij Torino, of zelfs in de Serie A. Zijn puike prestaties bij de tweede club van Turijn hebben al de aandacht getrokken van verschillende grote Europese clubs, zoals Liverpool en Atletico Madrid. De recente uitschakeling van Los Colchoneros in alle Europese competities zou die belangstelling uit Madrid echter kunnen temperen.

Er wordt niet verwacht dat The Reds deze winter al naar de diensten van Schuurs zullen hengelen, ook al klagen fans van de ploeg over de prestaties van hun club dit seizoen, vooral op defensief vlak. Volgende zomer zou echter een keerpunt kunnen zijn in de carrière van de Nederlander. Tenzij hij wordt opgeroepen voor het WK in Qatar, en daar goed presteert?

Mooie evolutie

Perr Schuurs heeft in ieder geval de juiste keuze gemaakt door naar de Serie A te verhuizen. In een paar maanden tijd heeft de centrale verdediger zich mooi ontwikkeld en vooruitgang geboekt. Waar hij bij Ajax goede en slechte wedstrijden afwisselde, is Schuurs bij Torino constanter geworden. Hij is rustiger en weet zijn momenten te kiezen. Hij fungeert ook uitstekend als invaller. Zijn grootste werkpunt is (het gebruik van) zijn fysieke kracht: hij moet zich nog te vaak gewonnen geven in duels.

Door zijn kwaliteiten wordt hij vaak vergeleken met zijn leeftijdsgenoot Matthijs de Ligt. Als hij zo voortdoet, wacht Perr Schuurs een even mooie toekomst als zijn landgenoot bij Bayern München.

Het programma van speeldag 14 in de Serie A op Eleven Sports:

Dinsdag 8 november

Woensdag 9 november

Donderdag 10 november

Volg het beste van de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top