Drukt Calvin Stengs eindelijk zijn stempel bij Antwerp in eigen huis tegen Anderlecht?

Jupiler Pro League |

Antwerp ontvangt zondag in de vooravond het fel geplaagde Anderlecht op de Bosuil. De Great Old rekent mede op de Nederlander Calvin Stengs om de bakens te verzetten. Kan de buitenspeler tegen paars-wit eindelijk zijn stempel drukken en zo zijn team aan een deugddoende zege helpen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De wittebroodsweken van Mark van Bommel bij Antwerp zijn volledig voorbij. Na een indrukwekkende start met negen opeenvolgende overwinningen sloop er zand in de motor van de geoliede machine, met een magere 6 op 18 als gevolg. Rood-wit is daardoor met 33 punten afgegleden naar de tweede plaats in het algemene klassement van de Jupiler Pro League en hinkt ondertussen 7 punten achter op autoritaire leider Racing Genk.

Stamnummer 1 hoopt de neerwaartse spiraal dan ook te doorbreken door resultaat te boeken tegen de Brusselaars. Met Stengs heeft van Bommel iemand in de gelederen die het verschil kan helpen maken, al komt het er voorlopig nog niet helemaal uit. In de 1-0 nederlaag van afgelopen weekend in en tegen Charleroi toonde hij evenwel vlagen van zijn klasse.

De nog altijd maar 23-jarige Stengs brak drie seizoenen geleden door in de hoofdmacht van AZ Alkmaar, wat hem in de zomer van 2021 een prestigieuze transfer opleverde naar de Franse subtopper Nice. In zijn eerste seizoen in Zuid-Frankrijk brak hij niet al te veel potten, met een uitleenbeurt aan Antwerp in de meest recente zomermercato tot gevolg.

Wachten op eerste competitiedoelpunt

Ook in Deurne-Noord is het voorlopig nog wachten op de beste Stengs. In zijn eerste acht optredens in competitieverband kwam hij niet verder dan één beslissende pass, in de 2-1 zege tegen Seraing. Op Mambourg leek hij voorbije zondag zijn eerste doelpunt in Antwerpse loondienst te gaan scoren, maar de wederoptredende Hervé Koffi stak daar een stokje voor met een fantastische redding.

Het lijkt er sterk op dat Stengs nood heeft aan een referentieprestatie alvorens hij de trein opnieuw echt op de rails krijgt. Zal hij tegen RSCA in die opzet slagen?

Volg de Jupiler Pro League, met op zondag 6 oktober vanaf 18u30 Royal Antwerp - RSC Anderlecht, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top