Om mee te doen voor winst had Club Brugge eigenlijk twee Casper Nielsens nodig

UEFA Champions League | Club Brugge speelde dinsdagavond op de laatste speeldag van de groepsfase van de UEFA Champions League gelijk op het veld van Bayer Leverkusen. Een gelijkspel was voor de Brugse ploeg niet voldoende om de eerste plaats in het klassement te behouden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge wist dat het met Bayer Leverkusen geen gemakkelijke ploeg voorgeschoteld kreeg. Toch werd gespeculeerd dat onze landgenoten zouden kunnen profiteren van de wankele tactiek van de ploeg om de overwinning binnen te halen. Daardoor kon Club Brugge de eerste plaats in de groep behouden, en dat levert dan weer een gunstige positie bij de loting voor de volgende ronde op. 

Helaas merkten we dinsdagavond opnieuw dat een ploeg kan staan of vallen met bepaalde spelers. Vooral de afwezigheid van Raphael Onyedika viel enorm op. Casper Nielsen toonde zich echter als een waardige vervanger door meer dan eens een gat te dichten. Maar omdat hij de rol van de Nigeriaanse verdedigende middenvelder op zich moest nemen, kon de Deen niet doen waar hij zo goed in is: infiltreren. In een tweemansmiddenveld met Hans Vanaken zou Nielsen een beslissende rol kunnen spelen. Dit gebrek aan ondersteuning van de aanval was een van de grootste gebreken van Club Brugge, dat veel voorspelbaarder speelde dan gewoonlijk.

 

Het programma van de zesde speeldag in de UEFA Champions League op Pickx Sports:

Woensdag 2 november

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top