Barreto (RWDM) riskeert wekenlange schorsing voor 'fysieke agressie' tegenover ref Simonini

Sport | RWDM-middenvelder Gustavo Barreto moest afgelopen weekend de wedstrijd tegen Lierse aan zich voorbij laten gaan nadat hij in de match tegen SK Beveren een dubbele gele (en dus rode) kaart had gekregen. Maar de kans is reëel dat de Braziliaan nog langer langs de kant zal moeten blijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ref Matonga Simonini had in zijn rapport namelijk gezet dat Barreto zich na zijn rode kaart nog 'fysiek agressief' had opgesteld ten opzichte van de scheidsrechter. Het Bondsparket besloot daarop om Barreto een schorsingsvoorstel van maar liefst vijf speeldagen te geven. RWDM kon zich daar absoluut niet in vinden en ging niet akkoord met dat voorstel.

Niet geheel onlogisch, want Barreto nam enkel de arm van Simonini vast waarop de ref wel duidelijk zei dat hij wilde dat de RWDM-speler de arm onmiddellijk losliet. Barreto deed dat pas na enkele seconden en duwde dan gefrustreerd de arm van Simonini weg.

Of Barreto ook effectief vijf weken langs de kant zal moeten blijven, zal nog moeten blijken. Maar bij RWDM gaan ze er wel van uit dat er een lichtere straf mogelijk is als ze de zaak gaan bepleiten bij de bevoegde bondsinstanties.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top