Is Frank Defays de ideale hoofdtrainer voor Charleroi?

Jupiler Pro League | Charleroi wist na vier matchen zonder zege eindelijk nog eens te winnen. Edward Still werd ontslagen, Frank Defays nam over en debuteerde meteen met een overwinning. Gaat Defays aanblijven als coach?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het voetbal kan alles heel snel gaan. Zodra het ontslag van Edward Still bekend was, doken geruchten op over een terugkeer van Felice Mazzu. De coach is weer beschikbaar nadat hij werd ontslagen bij Anderlecht. Een week later is er nog geen witte rook over het trainersdossier bij Charleroi, waar Frank Defays als interim-trainer met succes de match tegen Antwerp mocht leiden (1-0).

Andere visie

Tussen Edward Still en Frank Defays is er een groot verschil in aanpak. Still is een jonge en moderne coach, die veel met data bezig is. Hij kende geen topcarrière als voetballer. Defays is een voormalige profspeler met meer dan 300 wedstrijden achter zijn naam. Hij was een ouderwetse verdediger en ook als coach hanteert hij die waarden: een strakke organisatie en keihard werken. Misschien hebben de Carolo’s dat momenteel wel nodig.

Dat stipte de trainer ook aan. "Het belangrijkste op het veld is passie en dat heb ik vandaag gezien. Benbouali (die de enige goal scoorde tegen Antwerp, nvdr.) twijfelde aan zichzelf de afgelopen weken, maar hij bleef werken", zei Defays nadien aan La Dernière Heure.

Een tweede kans

Defays krijgt misschien wel een tweede kans als hoofdtrainer. Hij leverde maar liefst zeven jaar goed werk bij Virton, waar zijn avontuur ten einde kwam vanwege financiële problemen bij de club. Nadien ging hij aan de slag bij Moeskroen, waar een slechte start van het seizoen hem fataal werd in 2018. Na een 0 op 15 werd hij er bedankt voor bewezen diensten. Nadien ging hij aan de slag bij RFCU Luxemburg, waar hij na dertien matchen vertrok naar Charleroi.

Bij die club, waar hij een geweldige carrière kende als speler, werd Defays assistent-trainer. Een job die hem goed leek te liggen. Nu krijgt hij dus een uitgelezen kans om zich op zijn 48ste weer te tonen als hoofdtrainer. Kan hij die kans grijpen en zich definitief herlanceren als trainer?

Volg de Jupiler Pro League, met vrijdag vanaf 20u25 KRC Genk tegen Sporting Charleroi, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top