Shakhtar Donetsk stoomt man van '100 miljoen euro' klaar voor Europese top

UEFA Champions League | In de Champions League kunnen spelers bij minder hoog aangeschreven teams zich in de kijker spelen van de topclubs. Eén van de spelers die furore maakt, is Mykhaylo Mudryk. Hij is voortreffelijk bezig bij Shakhtar Donetsk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de spelers van Shakhtar Donetsk zijn het bijzonder vreemde tijden. Zij moeten zich richten op goede prestaties in de competitie en de Champions League, terwijl de oorlog met Rusland nog volop gaande is. Geen makkelijke periode.

Schitteren in de Champions League

De Oekraïners doen het echter zeer goed. Ze staan tweede in de competitie en boekten toch een knappe 6 op 15 in de groepsfase van de Champions League. Op de laatste speeldag speelt Donetsk in eigen huis (door de oorlog spelen ze in het Poolse Warschau) tegen RB Leipzig, dat negen punten heeft. Als Donetsk wint, is het zeker van de volgende ronde. Dat zou een geweldige stunt zijn. In de heenmatch won Donetsk nog met 1-4 in Duitsland.

Dé smaakmaker van de ploeg is Mykhaylo Mudryk. De 21-jarige flankaanvaller is aan een voortreffelijke campagne bezig. Het jeugdproduct van Donetsk was in 5 matchen goed voor 3 goals en 2 assists en dat heeft - naast zijn 4 goals en 5 assists in 7 competitiematchen in Oekraïne – de interesse gelokt van de Europese topclubs. Technisch directeur Carlo Nicolini was bij Sky Sports duidelijk over de interesse. “Of het gaat tussen Arsenal en Manchester City? Het zijn twee ploegen die interesse hebben getoond, maar er zijn nog andere clubs die het geld hebben om hem aan te trekken”, verklaarde hij.

Meer dan 100 miljoen euro

Mudryk is een zeer dure vogel. Arsenal zou volgens bepaalde bronnen 60 miljoen euro willen betalen, maar Nicolini zal hem niet voor dat bedrag laten gaan. "Of we hem laten gaan voor 40 miljoen euro? Dan praten we zelfs niet, ook niet als ze 50 miljoen euro bieden. We vinden hem meer waard dan Antony (die voor 100 miljoen euro van Ajax naar Manchester United trok, nvdr.)."

Mudryk wordt soms wel eens de ‘Oekraïense Neymar’ genoemd. De jongeling is een dribbelaar met bijzonder goede voetjes en het is duidelijk dat hij over veel scorend vermogen beschikt. Daarnaast heeft hij ook een goede voorzet in de voeten en het is een speler die met zijn onvoorspelbare acties voor veel problemen zorgt bij de tegenstander. De kans dat hij in 2023 voor een Europese topclub zal spelen, lijkt zeer groot te zijn.

Het programma van de 6de speeldag in de Champions League:

Dinsdag 1 november

Woensdag 2 november

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top