Moest Nicolas Raskin opgenomen worden in de voorselectie van Roberto Martinez?

Jupiler Pro League | Nicolas Raskin verkeert in absolute topvorm. De jonge middenvelder van Standard heeft zijn ploeg de afgelopen weken meermaals de weg gewezen waardoor de Luikse club heropleeft. Gek genoeg was dat niet voldoende om het tot de voorselectie van de Rode Duivels te schoppen…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nicolas Raskin was outstanding tegen Sporting Charleroi, Club Brugge, Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht. Tegen Zulte Waregem schitterde hij weer en de middenvelder steekt in de vorm van zijn leven. Op 21-jarige leeftijd zet hij de volgende stap in zijn ontwikkeling en is hij uitgegroeid tot een leider bij Standard.

Raskin is de motor van het team en hij bepaalt het tempo bij Standard. Hij is technisch sterk, toont veel verbetenheid en zijn defensieve capaciteiten zijn ook uitmuntend. Raskin is een speler met een grote toekomst voor zich. Hij past als gegoten in het energieke voetbal dat Ronny Deila hanteert bij de club uit de Vurige Stede.

Rustiger geworden

Raskin was in het verleden soms nog te enthousiast in zijn acties. Hij verloor het overzicht in zijn dribbels, ging er soms wat te driest in in de duels, maar dit seizoen heeft hij duidelijk een stap voorwaarts gezet. "Hij is rustiger geworden, minder emotioneel", verklaarde de coach na de zege tegen Anderlecht.

Raskin speelt daardoor een stuk efficiënter, zowel in aanvallend als defensief opzicht. Uiteraard komt dat ook door de ervaring die hij de laatste jaren opdeed. Hij zet nu de volgende stap en is ook bepalend in de topwedstrijden. Raskin, die zijn aflopende contract wellicht gaat verlengen bij Standard, mag zo misschien wel stiekem gaan dromen van de nationale ploeg.

Enorm veel concurrentie

Op 10 november deelt Roberto Martinez zijn definitieve WK-lijst met 26 spelers mee. De bondscoach heeft ook al zijn preselectie met 55 namen bekendgemaakt. Daarin valt op dat de naam van Nicolas Raskin voorlopig ontbreekt, dit tot grote teleurstelling van zijn vele fans. Het lijkt erop dat spelers als Axel Witsel en Youri Tielemans al zeker mogen zijn van hun definitieve selectie. Bovendien lijkt Leander Dendoncker door zijn polyvalentie - hij kan als verdediger en als defensieve middenvelder spelen - ook te kunnen rekenen op een plaatsje bij de laatste 26.

Wat de overige middenvelders betreft, is het nog lang niet zeker wie mee zal gaan naar Qatar. Bryan Heynen zit ook in de voorselectie, maar Martinez liet al verstaan dat de kans klein is dat hij zal meegaan. Martinez liet in zijn gesprek met de media weten dat spelers als Sambi Lokonga, Amadou Onana, Dennis Praet of Roméo Lavia zeker indruk hebben gemaakt en dat de beslissing over hun deelname aan het WK nog moet vallen.

Een plaats bij de laatste 26 was misschien wat hoog gegrepen voor Raskin, maar de jongeling had volgens velen wel in de voorselectie van de Rode Duivels mogen zitten. Want in tegenstelling tot sommige andere Belgische middenvelders die wel werden opgenomen in de voorselectie, verkeert Raskin de afgelopen weken in absolute topvorm. Als Martinez Raskin toch had opgenomen in zijn ruime voorselectie, kon dat als een signaal geïnterpreteerd worden dat de jongeling goed bezig is. 

Wat er ook van zij, als Raskin op dit niveau blijft presteren is het volgens kenners een kwestie van tijd voordat Roberto Martinez hem zal oproepen voor de Rode Duivels. Zowel de fans van Standard, als zijn trainer Ronny Deila, hopen dat de jonge middevelder het hoofd niet laat zakken en in de volgende wedstrijd tegen Eupen bewijst waarom hij wel degelijk een plaats bij de Rode Duivels verdient.

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag om 20u45 het treffen tussen Eupen en Standard, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top