Dodi Lukebakio wil tegen Bayern zijn WK-kandidatuur kracht bijzetten

Sport | Dodi Lukebakio is aan een uitstekend seizoen bezig bij Hertha BSC. De Duitse club rekent dan ook op hem om tegen topclub Bayern München misschien wel voor een stunt te zorgen. Bondscoach Roberto Martinez kijkt alvast mee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er wordt weinig geschreven en gesproken over Dodi Lukebakio. De (flank)aanvaller is nochtans aan een zeer goed seizoen bezig in de Bundesliga. De voormalige jeugdspeler van RSC Anderlecht wist dit seizoen al 5 keer te scoren en 1 assist uit te delen in 12 competitiewedstrijden. In de Duitse beker kwamen daar nog een doelpunt en assist bij.

Vaste waarde in de Bundesliga

Lukebakio keerde afgelopen zomer terug van een mislukte uitleenbeurt aan VfL Wolfsburg. Zijn naam deed zelfs de ronde bij Club Brugge en Royal Antwerp FC, maar na een sterke voorbereiding hield Hertha BSC hem aan boord. Een goede zet, want de Belg doet het voortreffelijk. Hij is er uitgegroeid tot een vaste waarde.

Lukebakio is dus een speler die het zeer goed doet in een topcompetitie. Zijn concurrenten bij de nationale ploeg hebben het voorlopig minder goed voor elkaar. Jongens als Charles De Ketelaere en Dries Mertens zijn op de sukkel bij AC Milan en Galatasaray. De 25-jarige aanvaller mag zeker hopen op een WK-selectie.

Net geen wereldgoal tegen Nederland

Roberto Martinez liet al verstaan dat hij enkel spelers zal oproepen die de afgelopen twee jaar bij de selectie zaten. Dat is het geval voor Lukebakio, die in de vorige interlandperiode zich bijna wist te onderscheiden met een wereldgoal. Hij mocht toen 8 minuten invallen tegen Nederland en Lukebakio pakte toen uit met een geweldige omhaal die jammer genoeg het doelhout trof.

Lukebakio speelde tot op heden vijf keer voor de Rode Duivels, maar echt doorbreken kon hij er nog niet. Nochtans is hij een speler met 124 wedstrijden in de Bundesliga op de teller en daarin was hij toch goed voor 29 goals en 20 assists. Verdient hij niet stilaan meer kansen? Lukebakio heeft ervaring, kent de spelersgroep, kan centraal en op de flank uit de voeten, plus hij steekt in een bloedvorm. Wie weet kan Lukebakio daarvan profiteren en mag hij in Qatar zijn eerste grote toernooi meemaken?

Het programma van speeldag 13 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 5 november

Zondag 6 november

Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top