Divock Origi is eindelijk gelanceerd bij AC Milan

Sport | Divock Origi verliet Liverpool via de grote poort en trok transfervrij naar AC Milan. De eerste maanden in Milaan verliepen niet van een leien dakje. De Belgische spits begint er echter stilaan door te komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Divock Origi kwam weinig aan de bak bij Liverpool, waar hij als invaller wel enkele zeer belangrijke goals maakte. Origi maakte de keuze om Liverpool te verlaten en om zo elders wel een basispion te worden. Zijn keuze viel op AC Milan.

Stefano Pioli zag dat Origi moeizaam aan het seizoen begon. Tot overmaat van ramp liep hij ook nog eens een spierblessure op, waardoor zijn begin helemaal in het water viel. Ondertussen zijn de fysieke problemen helemaal van de baan en zijn niveau gaat ook de hoogte in. Tegen Monza mocht hij vorige week voor het eerst in de basis starten en hij was meteen goed voor een doelpunt en een assist. Was dit de déclic die de Belg nodig had?

De vervanger van Giroud

Het WK staat voor de deur en Origi komt zo net op tijd weer in vorm. Hij kreeg veel lof voor zijn prestatie tegen Monza. Komt hij daardoor net op tijd onder stoom om bondscoach Roberto Martinez te overtuigen? Voor Pioli is de doorbraak van Origi ook een goede zaak, want hij wenste hem afwisselend te gebruiken. Met Olivier Giroud staat er al een ervaren spits in de aanval, maar hij heeft nood aan de nodige rustmomenten. Zlatan Ibrahimovic is nog een tijdje buiten strijd.

Een topfitte Origi die in bloedvorm verkeert, is een wapen voor AC Milan én de Rode Duivels. Bij de nationale ploeg kwam hij onder Roberto Martinez nog niet al te vaak aan spelen toe. Met Romelu Lukaku en de goede prestaties van Michy Batshuayi en Loïs Openda wordt het niet makkelijk om een WK-selectie af te dwingen.

Belangrijke wedstrijd

Pioli zal de voormalige jeugdspeler van KRC Genk woensdag goed kunnen gebruiken als ze RB Salzburg ontvangen. AC Milan sprokkelde in de Champions League tot op heden 7 punten en het heeft 1 punt meer dan de Oostenrijkers. De Italiaanse topclub kan zich dus zeker geen nederlaag veroorloven.

Het is niet zeker of Origi in de basis zal starten, aangezien hij zondag tegen Torino nog mocht beginnen aan de match. Pioli roteert regelmatig en het zou dus zeker kunnen dat Giroud in de basis zal starten tegen de Oostenrijkse topclub.

Het programma van de 6de speeldag in de Champions League:

Dinsdag 1 november

Woensdag 2 november

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top