Time to shine voor Noa Lang tegen Leverkusen

UEFA Champions League | Op de laatste speeldag in de groepsfase van de UEFA Champions League moet Noa Lang zijn kans grijpen – als hij die krijgt van Carl Hoefkens. In de zomer had de Nederlander met transferitis nog de mond vol van een “stap hogerop”, nu is het moment gekomen om te bewijzen dat hij dat hoger niveau daadwerkelijk aankan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Noa Lang wou afgelopen zomer een stap hogerop zetten. Dat gaf de Nederlander herhaaldelijk zelf aan. De gedroomde miljoenentransfer naar een buitenlandse topclub kwam er uiteindelijk niet, wel een verlengd verblijf in Brugge. In januari van dit jaar was hij nog teleurgesteld toen hij op de tweede plaats eindigde bij de verkiezing van de Gouden Schoen. “We kiezen niet de ideale schoonzoon, maar de beste voetballer. En iedereen weet wie de beste voetballer is: ik”, reageerde Lang.

Fast forward naar november 2022. Lang sukkelde dit seizoen met een enkelblessure, waardoor hij zes matchen out was. Sinds de competitiestart speelde hij een tiental wedstrijden, het merendeel als invaller. Hij zat niet in de wedstrijdselectie van de topper tegen Anderlecht, naar verluidt omdat Hoefkens niet opgezet was met zijn attitude na de kwalificatie op het veld van Atlético Madrid. In het Metropolitano ging hij niet meevieren met de fans en negeerde hij het verplichte loopnummer voor de bankzitters.

Gemiste penalty

De enige Champions League-match waarin de 23-jarige winger tot dusver op het veld stond, was de zware nederlaag tegen FC Porto op de vorige speeldag. Hij miste een penalty toen de gemiste strafschop van Hans Vanaken hernomen moest worden. Zo wrong hij een gouden kans om zich weer in de gratie van coach en publiek te spelen, de nek om. Toch klonk hier en daar lof voor zijn lef om die elfmeter te trappen, die Club weer in de match had kunnen brengen.

In zijn jacht naar speelminuten – hij wil absoluut opgenomen worden in de Nederlandse WK-selectie – is Lang meer vastberaden dan ooit om zich te tonen, wellicht ook met het oog op een transfer in januari of volgende zomer. De laatste groepsmatch van deze Champions League-campagne kan daarom een keerpunt zijn: als Lang uitblinkt, vergroten zijn kansen op speelminuten in aanloop naar het WK, en dus ook op een WK-selectie. Als zijn prestatie tegenvalt, blijft de Nederlander wellicht aanmodderen op een zijspoor bij Club, waardoor zijn kansen op een WK-selectie krimpen. Time to shine, dus.

Het programma van de zesde speeldag in de UEFA Champions League bij Pickx Sports:

Dinsdag 1 november

Woensdag 2 november

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top