Een knetterende 16de speeldag met AA Gent-Club Brugge en Antwerp-Anderlecht

Sport | In de Jupiler Pro League beginnen ze al aan de zestiende speeldag. Met AA Gent-Club Brugge en Royal Antwerp FC-RSC Anderlecht staan er twee toppers op het programma. Spektakel verzekerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdagavond ontvangt de fiere leider KRC Genk, dat een knappe 40 op 45 boekte, Sporting Charleroi. De Limburgers willen hun straffe thuisreputatie – 22 op 24 en 21 goals voor en 7 tegen – behouden met een volgende zege. Zij kunnen wéér een goede zaak doen, aangezien de concurrenten zware matchen voor de boeg hebben. Charleroi hoopt na de stuntzege tegen Antwerp weer een mooi resultaat te boeken.

Zaterdag opent KV Mechelen de dag met om 16u een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. De Maneblussers zijn weer een zeer weerbaar team onder Steven Defour en zij beginnen als favoriet tegen Essevee. De ploeg van Mbaye Leye staat nog steeds laatste en als KVM deze partij weet te winnen, lijkt het degradatiespook weg te zijn Achter de Kazerne.

Standard gaat voor volgende zege

Om 18u15 speelt Seraing thuis tegen STVV. De Kanaries tankten vertrouwen door te winnen op het veld van KVC Westerlo en zij willen de top acht in het vizier blijven houden. Seraing ging onderuit tegen Union SG en moet een resem spelers missen tegen de Limburgers. Op hetzelfde tijdstip staat OHL voor een moeilijke verplaatsing naar Cercle Brugge. De Bruggelingen lonken ondertussen naar de top acht, net als OHL. Het is dus hopen op een mooie pot voetbal met twee ploegen die ambitieus mogen zijn.

De dag wordt afgesloten met het treffen tussen Eupen en Standard (om 20u45). De Rouches zijn aan een sterke reeks bezig en zij gaan voluit voor de vierde plaats. Eupen kan dan weer elk punt gebruiken in de strijd om het behoud. Wie trekt aan het langste eind?

Super Sunday

Op zondag staat de Slag om Vlaanderen op het menu. Om 13u30 ontvangt AA Gent Club Brugge. De Buffalo’s moeten winnen om uitzicht te blijven behouden op de vierde plaats, terwijl Club Brugge zich door de sterke prestaties van KRC Genk eigenlijk ook geen puntenverlies kan veroorloven. We hopen dus op een open wedstrijd. Union SG hoopt zijn goede vorm om 16u door te trekken tegen KVC Westerlo. De Brusselaars kunnen mits winst mogelijk profiteren van de topduels die er deze dag op het programma staan.

Om 18u30 moet Antwerp immers aan de bak tegen Anderlecht. Dat is inzake historie altijd een topduel, al zijn de Brusselaars dit jaar geen topploeg. De troepen van Robin Veldman willen eindelijk eens een topduel winnen, dat lukte dit seizoen nog niet. Er werd eerder al verloren van AA Gent, Union SG, Club Brugge en Standard. Lukt het deze keer wel op de Bosuil? Antwerp staat ook onder druk nadat het een 6 op 18 boekte.

De speeldag wordt afgesloten met een kelderkraker. KV Oostende ontvangt KV Kortrijk. Beide ploegen moeten dit seizoen knokken voor het behoud en bij een nederlaag dreigt het voor één van de twee trainers toch stilaan warm onder de voeten te worden…

Het programma van speeldag 16 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 4 november

  • KRC Genk - Sporting Charleroi (vanaf 20u25 op Eleven Pro League 1)
Zaterdag 5 november
  • KV Mechelen - Zulte Waregem (vanaf 15u25 op Eleven Pro League 1)
  • Seraing - STVV (vanaf 17u55 op Eleven Pro League 2)
  • Cercle Brugge - OH Leuven (vanaf 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • KAS Eupen - Standard (vanaf 20u25 op Eleven Pro League 1)
Zondag 6 november
  • AA Gent - Club Brugge (vanaf 13u op Eleven Pro League 1)
  • Union SG - KVC Westerlo (vanaf 15u55 op Eleven Pro League 1)
  • Royal Antwerp FC - RSC Anderlecht (vanaf 18u op Eleven Pro League 2)
  • KV Oostende - KV Kortrijk (vanaf 20u55 op Eleven Pro League 1)
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top