Manchester City wil groepsfase in schoonheid afsluiten tegen Sevilla

UEFA Champions League | De zesde en laatste ronde van de groepsfase van de UEFA Champions League is aangebroken. In meerdere poules valt het verdict, en sommige teams moeten nog vechten om Europees te overwinteren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De avond begint om 18.45 uur als Celtic Real Madrid in de ogen kijkt. Als eerste in hun groep is Real al verzekerd van kwalificatie en zal het de enige Spaanse vertegenwoordiger zijn in de volgende ronde. Hekkensluiter Celtic heeft ook niets meer om voor te spelen. De spanning bestaat enkel uit de vraag wie zich zal aansluiten bij de huidige titelverdediger in de achtste finales. Tegelijkertijd mag de nummer twee RB Leipzig niet verliezen bij Shakhtar om zich te kwalificeren.

In groep E heeft alleen Chelsea zich al geplaatst voor de volgende ronde. AC Milan en zijn Belgen hebben weer aan vertrouwen gewonnen door de overwinning op Dinamo Zagreb en zijn nu nog maar één punt verwijderd van kwalificatie. Elk ander resultaat dan een nederlaag tegen de derde in de groep, FC Salzburg, is voldoende voor de Rossoneri om door te stoten naar de laatste 16.

Juve wil plek in Europa League veiligstellen

Er is geen sprake meer van spanning in groep G. Dortmund en Manchester City zijn na hun gelijkspel van vorige week verzekerd van de bovenste twee plaatsen. Na twee doelpuntloze remises zullen de Citizens hun groepsfase toch in schoonheid willen afsluiten met een overwinning tegen Sevilla. De Andalusiërs, die te laat wakker schoten en wachtten tot de vijfde speeldag om een eerste overwinning te boeken tegen Kopenhagen, komen na Nieuwjaar uit in de Europa League.

In groep H ten slotte, waar Paris Saint-Germain en Benfica niets dan kruimels voor hun tegenstanders achterlieten, is ook alles beslist, of bijna. Omdat de top twee evenveel punten telt, reist PSG naar Juventus, voorlaatste in de groep, met de eerste plaats als inzet. Midden in een crisis nam de Oude Dame afgelopen dinsdag na de nederlaag in Lissabon afscheid van de Champions League. Het was een vernederende nederlaag voor de troepen uit Turijn, die de laatste jaren de ene na de andere Europese teleurstelling te verwerken kregen. Voor hun thuispubliek zullen ze hopen om de eer hoog te houden en ten minste een plaats in de Europa League veilig te stellen ten koste van Maccabi Haifa, dat Benfica ontvangt.

Het programma van de zesde speeldag in de UEFA Champions League bij Pickx Sports:

Woensdag 2 november

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top