De jeugd grijpt zijn kans bij AA Gent

Sport | AA Gent kent een wisselvallig seizoen. Toch zijn er zeker de nodige lichtpunten. Enkele jonge gasten profileren zich steeds meer onder coach Hein Vanhaezebrouck. De jeugd grijpt zijn kans in de Ghelamco Arena.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AA Gent heeft geen geweldig track record inzake het laten doorstromen van spelers uit de eigen academie. Daar komt meer en meer verandering in. Matisse Samoise is het eerste jonge talent dat onder de hoede van Vanhaezebrouck helemaal is doorgebroken. Hij is niet meer weg te denken uit de basiself.

Ibrahim Salah

Op de vorige speeldag toonde Ibrahim Salah zich. De 21-jarige flankaanvaller is een technisch bijzonder vaardige speler en tegen Seraing liet hij zich opmerken met zijn technische hoogstandjes, balvastheid, doorsteekpasses en goede loopbewegingen. Hij mocht dit seizoen al zeven keer opdraven bij de eerste ploeg, maar Vanhaezebrouck houdt hem met de voetjes op de grond.

"Hij heeft punten gescoord, maar hij moet wel bevestigen. Op die leeftijd is dat niet makkelijk. Hij heeft nogal rap de neiging te zweven en dan te vergeten wat belangrijk is”, zei de coach na de match. Salah is niet de enige jonge aanvaller die minuten krijgt. De amper 17-jarige Malick Fofana kreeg ook al speelkansen. Toch moet hij inzake maturiteit nog wat stappen zetten. Afgelopen weekend mocht de 17-jarige Rune Van Den Bergh ook zijn debuut maken en enkele dagen later kreeg hij een nieuw contract tot medio 2025. Salah staat voorlopig het verst in zijn ontwikkeling.

"Salah gaat meteen bij de grote mannen zitten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Malick Fofana, die vier jaar jonger en introverter is en bij de jonge gasten gaat zitten. Gelukkig heeft Tarik Tissoudali een heel goeie band met hem omdat ze dezelfde taal spreken. Ze hebben veel contact met elkaar. Tarik is zijn vertrouwenspersoon en de ideale gast om hem te begeleiden", aldus Vanhaezebrouck.

Verschil met Anderlecht

AA Gent is geen club die zoals RSC Anderlecht, Standard of KRC Genk vaak talenten laat doorstromen. Vanhaezebrouck liet onlangs op de clubkanalen van AA Gent het volgende weten over het verschil met Anderlecht.

"Anderlecht heeft nog altijd zijn naam mee. Veel jonge talenten willen nog steeds naar Anderlecht vertrekken. AA Gent? Als ze kunnen kiezen voor Anderlecht, gaan ze toch nog vaak naar daar. Daar moeten Club Brugge, Genk, Standard en Gent nog tegen strijden. Daarom is RSCA in staat om elk jaar nieuwe jongeren in het eerste elftal te droppen. Zij hebben een enorme vijver met de beste vissen. Wij willen daar tegen concurreren en af en toe vliegt er een uit hun vijver, en kan die speler elders doorbreken omdat hij kwaliteiten heeft. Onze vijver is kleiner, maar soms komt er toch een grote vis uit", verklaarde Vanhaezebrouck.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 18u30 de partij tussen OHL en AA Gent, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top