Waar strandt het schip van Rijsel en man in vorm Jonathan David dit seizoen?

Sport |

De overstap van Jonathan David van AA Gent naar Rijsel is een schot in de roos gebleken. Nu hij sinds 2020-2021 op de loonlijst staat in Noord-Frankrijk, ontpopte de aanvaller zich er tot een van de sleutelspelers. Twee seizoenen geleden pakten ze meteen samen de landstitel. Waar strandt het schip dit jaar?

Door Pickx

Deel dit nieuws

David verliet medio 2020 de Ghelamco Areno door de grote poort en versierde een miljoenentransfer naar de Franse topclub Rijsel. Na een ietwat aarzelend debuut ontbolsterde hij helemaal. Met 13 doelpunten en 2 assists had hij ook een aanzienlijk aandeel in de vierde landstitel uit de clubgeschiedenis.

Bevestiging

Afgelopen voetbaljaargang volgde het jaar van de bevestiging voor de goaltjesdief. Hij deed met 15 competitiegoals nog beter dan in zijn debuutseizoen, al leverde het in dit geval wel geen nieuw kampioenschap op.

Ook dit seizoen gaat het de beloftevolle spits voor de wind. Hij verkeert zelfs in bloedvorm. Na amper 12 competitiewedstrijden staat de teller alweer op 9 treffers en 3 beslissende passes. En die statistieken liegen niet: hij moet enkel wereldtoppers Kylian Mbappé (10 doelpunten en 2 assists) en Neymar (9 goals en 7 beslissende passes) van het sterrenensemble van het ongenaakbare Paris Saint-Germain laten voorgaan in de topschutterstand.

Die sterke statistieken vertalen zich vooralsnog niet het klassement. Lille heeft de laatste weken wel een inhaalbeweging ingezet en is na de spektakelrijke 4-3 overwinning van afgelopen weekend tegen het Monaco van Philippe Clement terug te vinden op de zesde plaats in de tussenstand van de Franse eerste klasse, op vijf punten van het als tweede gerangschikte Lens van Loïs Openda. Zondag maken ze de verplaatsing naar Lyon, waar Laurent Blanc sinds kort de plak zwaait na het ontslag van de Nederlander Peter Bosz.

Potentiële kwelduivel Rode Duivels?

Het wordt zeker en vast ook uitkijken naar hoe het David met Canada vergaat op het nakende WK in Qatar. David en co. komen tijdens hun tweede WK-deelname ooit onder meer België tegen in groep F. Op 23 november schieten beide landen uit de startblokken in een onderling duel. Het zal ons alvast benieuwen of het goudhaantje in staat is om de Rode Duivels een pad in de korf te zetten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top