Stats CPL (na speeldag 10): Smeets (RWDM) en Gies (Dender) mee op kop

Challenger Pro League | Op de tiende speeldag van de Challenger Pro League werden er achttien doelpunten gescoord; wat neerkomt op een gemiddelde van drie goals per match. Slechts twee teams slaagden erin om de nul te houden. Geen enkele match eindigde op een gelijkspel en vier van de zes wedstrijden werden gewonnen door de thuisploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de topschutterslijst deed Thibo Baeten de beste zaakjes. De spits van Beerschot scoorde twee goals tegen Jong Genk en naderde zo tot op één goal van topschutter Leonardo Rocha. Het kanon van de Portugees zweeg al voor de vierde wedstrijd op een rij. In de achtergrond konden ook Souleymane Anne en Thibaut Van Acker wat hoger in de ranking klimmen.

8 goals: Rocha (Lierse)
7 goals: Stassin (RSCA Futures), Baeten (Beerschot),
6 goals: Barry (Beveren), Anne (Virton)
5 goals: Van Acker (Lierse)

Bij de assists kreeg koploper Arne Engels dit weekend het gezelschap van Bryan Smeets. De Nederlander van RWDM gaf tegen Beveren zijn vierde assist van het seizoen en staat nu dus mee op kop. Achter het kopduo vallen vooral de namen van Rocha en Baeten op. Zij doen het dus niet enkel goed bij het scoren van goals, maar ook bij het aangeven van doelpunten.

4 assists: Engels (Club NXT), Smeets (RWDM)
3 assists: Leoni (RSCA Futures), De Schryver (Lierse), Ribeiro (Beveren), Ismaheel (Beveren), Hoggas (Beveren), Martinez (Lommel), Baeten (Beerschot), Belghali (Lommel), Rocha (Lierse)

En ook bij de clean sheets moet de leider (Beau Reus) sinds dit weekend iemand naast zich dulden. Dendergoalie Xavier Gies hield voor de derde keer de nul en deelt nu de eerste plek met de doelman van Beveren.

3 clean sheets: Reus (Beveren), Gies (Dender)
2 clean sheets: Verbruggen (RSCA Futures), De Busser (Lommel), Defourny (RWDM), Vincensini (Virton), Delanghe (Lierse)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top