Haalt Heynen stilaan het niveau voor de Rode Duivels?

Jupiler Pro League | KRC Genk kent een fantastisch seizoen en staat knap eerste met een straffe 37 op 42. Heel wat spelers halen onder Wouter Vrancken weer hun beste niveau. Een van hen is Bryan Heynen. Mag hij dromen van het WK?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sterk seizoen bij Genk

Bryan Heynen scoorde een prachtig doelpunt tegen Royal Antwerp FC. De middenvelder is met 6 doelpunten en 2 assists in 14 competitiewedstrijden aan zijn beste seizoen ooit bezig. In een goed draaiend geheel is de 25-jarige middenvelder een bijzonder goede kracht. Vorig jaar ging hij echter mee kopje onder toen Racing Genk een horrorseizoen kende.

Dit seizoen draait het dus helemaal anders en Het Belang van Limburg meldde dat Heynen deel uitmaakt van de heek ruime voorselectie van Roberto Martinez. Heynen lijkt zich echter geen illusies te moeten maken. Hij speelt op een positie waar de bondscoach enorm veel opties heeft. Heynen is geen verdedigende middenvelder, maar een ‘8’. Iemand die defensief en offensief zijn steentje kan bijdragen door zijn loopacties.

Enorm veel weelde

Maar Roberto Martinez heeft op die positie dus al keuze te over. Kevin De Bruyne kan er uit de voeten, maar hij speelt bij de nationale ploeg een rijtje hoger. Hans Vanaken is daar ook een concurrent. Al speelt hij net als KDB liever net iets aanvallender, maar toch kunnen beiden in een aanvallende rol die positie invullen.

Martinez heeft echter nog meer keuzes, want Youri Tielemans, Amadou Onana, Roméo Lavia, Orel Mangala, Axel Witsel en Leander Dendoncker zijn ook spelers die een concurent zijn voor Heynen. Spelers als Aster Vranckx, Eliot Matazo, Sambi Lokonga en Dennis Praet ook, maar zij lijken voorlopig wat uit beeld te zijn verdwenen omdat ze niet al te vaak spelen bij hun club. Ook Nicolas Raskin profileert zich goed bij Standard, maar voor hem lijkt een WK-selectie ook nog te vroeg te komen.

Heynen heeft dus vooral de pech dat hij een aantal enorme kleppers voor zich heeft rondlopen. Anders verdiende hij op basis van zijn prestaties wellicht wel een selectie. De speler bleef er nuchter onder, ook toen hij in september niet werd geselecteerd. "Het zou raar zijn als ik hier nu plots van zou afzien. De plaatsen zijn nu eenmaal duur bij de nummer twee op de wereldranglijst. Ach, ik lig er niet wakker van", vertelde hij aan Het Belang van Limburg.

Volg de Jupiler Pro League, met op vrijdag vanaf 20u25 het duel tussen KRC Genk en KV Mechelen, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top