Charleroi en Antwerp willen de rug rechten op speeldag 15 in de Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | De Jupiler Pro League maakt zich op voor de vijftiende speeldag. Er staan ook deze keer de nodige leuke wedstrijden op het programma. Royal Antwerp FC staat voor een moeilijke verplaatsing naar het Zwarte Land, waar het Sporting Charleroi partij zal geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag om 20u45 keert Steven Defour als trainer terug naar KRC Genk, de club waar hij zijn debuut vierde als speler. Na de 6 op 6 hoopt Defour KRC Genk punten afhandig te maken. Wouter Vrancken doet het zeer goed in Limburg en hoopt tegen zijn ex-team een indrukwekkende 40 op 45 te boeken.

Zaterdag moet Standard aan de bak op het veld van Zulte Waregem. De Rouches zijn gewaarschuwd en zullen om 16u beter moeten doen dan Anderlecht, dat er onlangs nog verloor. Kan Standard na winst in een topper deze keer wel winnen van een lager aangeschreven team? Voordien ging het al mis tegen Seraing en KV Mechelen.

Om 18u15 staan er twee matchen op het programma. KV Kortrijk moet winnen van Cercle Brugge, dat met een 9 op 9 zeer goed bezig is. KVK kan zich geen nederlaag veroorloven, anders komt het degradatiespook steeds dichterbij. Op hetzelfde tijdstip ontvangt Westerlo STVV. De Kemphanen kennen een goed seizoen, terwijl STVV momenteel een grijs seizoen draait. Kunnen de Limburgers nog eens uitpakken met een zege?

De dag wordt afgesloten met het duel tussen Club Brugge en KV Oostende. Blauw-zwart wil na het puntenverlies bij Union SG weer aanknopen met de zege, terwijl KVO elk punt kan gebruiken in de degradatiestrijd.

Anderlecht kijkt naar onder

Zondag opent Anderlecht om 13u30 met een thuismatch tegen KAS Eupen. Beide ploegen kennen een dramatisch seizoen. Vooral bij Anderlecht is de crisis ongemeen groot na de zwarte avond in Luik. Paars-wit moet winnen tegen Eupen of het komt zelfs in degradatiezorgen. Voor Robin Veldman wordt het zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van RSCA nadat Felice Mazzu werd ontslagen.

Om 16u is Seraing gastheer voor Union SG. De troepen van Karel Geraerts willen verdergaan op hun elan en de drie punten meegraaien. Seraing hoopt dan weer op een stunt. Om 18u30 wil OHL na de 5 op 18 de duidelijke dip een halt toeroepen. Tegen AA Gent krijgen ze een uitgelezen kans op een stunt(je). De Buffalo’s zijn zeer wisselvallig en welk gelaat tonen ze aan Den Dreef? In de strijd om de vierde plaats moeten de troepen van Hein Vanhaezebrouck stilaan een reeks gaan neerzetten.

De grote affiche vindt plaats om 20u45. Charleroi verkeert in een crisis en Edward Still werd daarom bedankt voor bewezen diensten. De Carolo’s nemen een nieuwe start en een stunt tegen Royal Antwerp FC zou daarom heel welkom zijn. De Great Old moet na een 6 op 15 ook winnen, anders dreigt Racing Genk ook weg te lopen.

Het programma van speeldag 15 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 28 oktober

Zaterdag 29 oktober

Zondag 30 oktober

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top