Musiala wil tegen Barça tonen dat hij de beste youngster van het moment is

UEFA Champions League | De Kopa Trofee, die tegelijk met de Ballon d'Or wordt uitgereikt voor de beste jonge speler onder 21 jaar, werd aan Gavi overhandigd. Maar Jamal Musiala had de prijs evengoed kunnen (moeten?) winnen. De jongeling van Bayern zal op de vijfde speelronde in de UEFA Champions League willen tonen dat hij de beste jongere is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aanstaande woensdag is de inzet groot voor Barça in de UEFA Champions League. Als de Catalanen niet willen degraderen naar de Europa League, zullen ze Bayern München moeten kloppen. Een loodzware opgave, ook al is de Rekordmeister al verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Ten eerste zijn de Duitsers niet het type om hun voet van het gaspedaal te halen, en ten tweede zal één man zich in de kijker willen spelen: Jamal Musiala.

De jonge Engelse Duitser nam duidelijk geen vrede met het feit dat hij ‘slechts’ derde is geworden in de Kopa Trofee – net als in 2021. Gavi, een goudhaantje van Barça, ging met de trofee lopen. De middenvelder van Bayern zal een wedstrijd binnen een wedstrijd spelen tegen de kersverse laureaat om te bewijzen dat hij de prijs verdiende, door zijn geweldig seizoen.

Eén beslissende actie per 2,8 wedstrijden

Gavi heeft zich vorig seizoen dan wel gevestigd als vaste waarde in de opstelling van Xavi’s Barça, maar zijn statistieken zijn nog niet echt fantastisch te noemen. In 48 wedstrijden maakte de jonge Spanjaard 2 doelpunten en gaf hij 6 assists, en dat alles met 3.166 minuten op de klok. Dat is één beslissende actie per zes wedstrijden of elke 395,75 speelminuten. Voor een jongeling is dat niet slecht, maar Musiala deed nóg beter.

Jamal Musiala is geen vaste basisspeler in de Beierse ploeg, maar heeft toch al 40 wedstrijden in alle competities gespeeld, goed voor 1.980 minuten. Hij scoorde 8 doelpunten en gaf 6 assists. Dit komt neer op één beslissende actie per 2,8 wedstrijden of per 141,4 speelminuten. Van de twee spelers van ongeveer dezelfde leeftijd (Musiala is een jaar ouder) heeft de Duitse international dus de betere statistieken.

Al in topvorm

Het talent van Musiala valt nog meer op als je zijn cijfers van dit jaar onder de loep neemt: hij doet nu al beter dan vorig seizoen, ook al zijn we nog niet halverwege. In de Bundesliga heeft hij 6 doelpunten en 5 assists achter zijn naam na tien wedstrijden. Als je de wedstrijden in de andere competities, waaronder de UEFA Champions League, erbij optelt, heeft hij 9 goals en 8 assists in 16 wedstrijden. Musiala is gemiddeld meer dan één keer per wedstrijd beslissend.

Hij scoorde dit seizoen nog niet in het kampioenenbal maar heeft wel al 2 assists gegeven in 3 wedstrijden. Wellicht is hij er tegen Barça op gebrand om zijn doelpuntenteller te openen op het Europese toneel, als ultiem bewijs dat de Kopa Trofee hém toebehoort. Davies, zijn Bayern-teamgenoot, troostte Musiala met een bericht op sociale media: “Ze hebben je misschien de Kopa Trofee ontzegd, maar ze zullen je je toekomstige Ballon d'Or niet ontzeggen.” Profetische woorden?

Het programma van de vijfde speeldag in de UEFA Champions League met Pickx Sports:

Dinsdag 25 oktober

Woensdag 26 oktober

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top