Kan Paul Pogba Juventus redden?

UEFA Champions League | Juventus reist af naar Benfica op de vijfde speeldag in de groepsfase van de UEFA Champions League. De Oude Dame moet winnen als ze enige hoop wil koesteren om de achtste finales te bereiken. En daarvoor kunnen ze een beroep doen op Paul Pogba.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met slechts drie punten uit vier wedstrijden is de Europese campagne van Juventus in de UEFA Champions League een ramp. De Italianen kregen in Israël zelfs een pak rammel van Maccabi Haifa – nochtans geen hoogvlieger op het Europese toneel. Het resultaat is dat de Oude Dame vijf punten achterstand heeft op PSG en ook op Benfica, de tegenstander van dinsdag.

In de heenwedstrijd werd Juventus op eigen bodem met 1-2 verslagen. Een teleurstellend resultaat dat weggespoeld moet worden met een klinkende zege in de terugmatch. Een nieuwe nederlaag zou het einde betekenen van hun kansen op kwalificatie voor de volgende ronde. De Italianen zijn wanhopig en zouden zelfs een beroep kunnen doen op Paul Pogba, die net terug is van blessure. Tekenend.

Een week training in de benen

Vlak na zijn terugkeer naar Juve blesseerde Pogba zich aan de knie. De middenvelder onderging een operatie en zijn herstel werd verstoord door de bizarre ‘maraboet’-zaak rond zijn persoon en de beschuldigingen van zijn bloedeigen broer. Afgelopen woensdag hervatte de middenvelder eindelijk de training bij zijn club. Pogba is zich ervan bewust dat de klok tikt als hij zijn opwachting wil maken op het WK en mikt dinsdag op speelminuten tegen Benfica.

Het is een riskante gok, aangezien de speler slechts een week training in de benen heeft na maanden in de lappenmand. Maar de wanhoop bij Juventus is klaarblijkelijk zo groot dat ze bereid zijn om het risico te nemen. Pogba is het soort speler dat druk kan zetten op de tegenstander. Sinds het begin van het seizoen is Juve er nooit in geslaagd hun tegenstanders in de problemen te brengen op hun eigen helft.

Allegri op de wip?

Wat gebeurt er als ze niet winnen? Zou Juventus Allegri, die in de zomer van 2021 terugkeerde bij de club, de laan uitsturen? Het zou een afgang betekenen voor de Bianconeri om te degraderen naar de Europa League, vooral omdat het in de competitie ook niet van een leien dakje gaat. Allesbehalve zelfs.

Terwijl Napoli veel regelmaat aan de dag legt aan de top van het klassement, blinkt Juventus uit in wisselvalligheid. Het team heeft niet veel verloren maar laat te vaak punten liggen, wat bewijst dat ze dit jaar misschien op hun plaats staan in de middenmoot. De kloof met de top en de plaatsen voor de UEFA Champions League is al groot. Het is dus van vitaal belang dat de club orde op zaken stelt om een rampseizoen te voorkomen.

Het programma van de vijfde speeldag in de UEFA Champions League met Pickx Sports:

Dinsdag 25 oktober

Woensdag 26 oktober

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top