Steven Defour brengt KV Mechelen weer tot leven

Sport | De dertiende speeldag van de Jupiler Pro League zit erop. Na elke speeldag brengt Proximus Pickx je zijn rapport, met de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van de speeldag: Steven Defour

Steven Defour heeft zijn debuut als hoofdtrainer niet gemist. De opvolger van de ontslagen Danny Buijs wist meteen te stunten door met 2-0 te winnen van Standard. Dat was meteen een speciale zege, aangezien Defour als speler een mooie periode kende in Luik. De overwinning was meer dan welkom voor de Maneblussers, nadat ze vier wedstrijden op rij geen driepunter bij elkaar wisten te sprokkelen. Standard staat op zijn beurt weer met de voeten op de grond en heeft zes punten minder dan de vierde in de stand.

Doelpunt van de speeldag: Daniel Muñoz

De enorme pegel van Ritchie De Laet tegen KV Oostende zou hier ook zijn plaats hebben gehad, maar we kozen voor de treffer van Daniel Muñoz tegen KVC Westerlo. KRC Genk won met 6-1 van de Kemphanen en rechterflankverdediger Muñoz bekroonde zijn uitstekende partij met twee doelpunten. De verdediger wist net voor de rust een prachtige collectieve aanval na maar liefst 31 passes met een kopbal af te ronden met een doelpunt. Een type goal dat voor een trainer altijd het mooist is.

Het cijfer van de speeldag: 2

Heeft Mbaye Leye eindelijk de juiste formule gevonden bij Zulte Waregem? De Senegalese coach wist met zijn team een tweede overwinning op rij te boeken nadat het met 3-2 won van Anderlecht. Na een bijzonder povere 5 op 33 rechten ze zo de rug. Zinho Gano staat symbool voor deze comeback. De spits werd twee maanden lang genegeerd door zijn trainer, maar hij wist sinds zijn terugkeer twee keer te scoren. Twee keer won Essevee en Gano zorgde op een zeer fraaie wijze voor de 3-2 tegen Anderlecht. Een zege die meer dan welkom was enkele dagen voor de belangrijke degradatietopper tegen KV Oostende.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx?

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top