Toppers op de 14de speeldag met de Clasico en de strijd om de leidersplaats tussen Antwerp en Genk

Sport | Op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League staan er de nodige topduels op het programma. Er is de klassieker tussen Standard en RSC Anderlecht. De top vier neemt het ook tegen elkaar op met Royal Antwerp FC - KRC Genk en Union SG - Club Brugge. Spanning verzekerd!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag om 20u45 ontvangt Cercle Brugge Sporting Charleroi. De Bruggelingen zijn beter bezig en boekten een zes op zes. Dat staat in schril contrast met de situatie bij Charleroi, dat in volle crisis verkeert. De Carolo’s moeten winnen, anders dreigt Edward Still zijn positie onder druk te staan.

Neemt Union wraak?

Op zaterdag om 16u moet KV Kortrijk punten pakken tegen KVC Westerlo. De Kerels staan voorlaatste en dat is volgens coach Adnan Custovic "een schande met deze kern". Westerlo kent een veel beter seizoen, maar na een 1 op 6 willen zij ook weer aanknopen met een driepunter.

Om 18u15 is er het treffen tussen KV Mechelen en KAS Eupen, twee ploegen die op de vorige speeldag een deugddoende zege wisten te boeken. KVM heeft twee punten meer dan Eupen en de Maneblussers hopen onder coach Steven Defour een tweede opeenvolgende zege te boeken. Op hetzelfde tijdstip ontvangt STVV OHL. Marc Brys keert terug naar de ploeg waar hij in het verleden aan de slag was. De twee presteerden de laatste wedstrijden wisselvallig en verloren op de vorige speeldag.

De dag wordt afgesloten met de topper tussen Union SG en Club Brugge. De Brusselaars zijn weer aan een zeer knap seizoen bezig en de twee hebben evenveel punten. Union SG zal ongetwijfeld revanche willen nemen na de verloren titelstrijd van vorig jaar. Club Brugge wil na Anderlecht ook Union SG in eigen huis verslaan.

Strijd om de leidersplaats

Op zondag is het ook likkebaarden met enkele affiches. De dag wordt geopend met de strijd tussen Antwerp en KRC Genk. De Great Old wil zijn leiderspositie terug overnemen. Racing Genk maakt bijzonder veel indruk met een 34 op 39. Wie is de leider na deze speeldag?

Om 16u staat er veel spanning op de match van AA Gent. De povere resultaten in combinatie met de hetze tussen trainer Hein Vanhaezebrouck en voorzitter Ivan De Witte zorgden voor een crisissfeer. Bovendien roerden de fans zich ook al. Enkel een zege tegen Seraing is voldoende om rust te brengen.

Om 18u30 staat er de Belgische klassieker tussen Standard en Anderlecht op het programma. De affiche heeft wel de nodige glans verloren, want beiden zijn al jaren op de sukkel. Ook dit seizoen presteren beide tenoren van het Belgische voetbal niet naar behoren en vooral Anderlecht verkeert in een zeer grote crisis. Om 21u sluiten KV Oostende en Zulte Waregem de speeldag af en dat is een belangrijk duel in de degradatiestrijd.

Het programma van speeldag 14 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 21 oktober

Zaterdag 22 oktober
Zondag 23 oktober
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top