Club NXT U19 mag niet missen tegen Porto in Youth League

Sport |

Na een goede prestatie tegen Atlético Madrid in de Youth League moeten de U19’s van Club Brugge nu thuis tegen FC Porto winnen, willen ze kans maken om zich te plaatsen voor de ronde van 16.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In een moeilijke positie na twee opeenvolgende nederlagen hebben de U19’s van Club Brugge de situatie rechtgezet door Atlético Madrid tien dagen geleden te verslaan. Dit was een geweldige opsteker voor het team, een week nadat ze thuis waren weggevaagd door de troepen van de voormalige Colchoneros-legende Fernando Torres.

De Madrilenen openden de score via Niño Heredia in de zesde minuut vanaf de penaltystip, maar Club NXT U19 draaide de zaken in de tweede helft om dankzij Kaye Furo, die net voor het uur gelijkmaakte, en Lenn De Smet, die de Brugge enkele minuten later de drie punten bezorgde (1-2).

Tweede plaats binnen handbereik

Een zeer mooi resultaat, aangezien Atlético tot dan toe al drie keer had gewonnen in groep B. Hoewel het natuurlijk een belangrijke en welgekomen opsteker was voor de Brugge, is deze overwinning helaas niet voldoende om de tweede plaats te veroveren. Porto ging op hetzelfde moment namelijk winnen bij Bayer Leverkusen en pakte dus ook drie punten. In het klassement staat de Club nu op de derde plaats met 6 punten, achter Atletico en Porto (9 punten) en voor Leverkusen (0).

Hoewel de eerste plaats – met een rechtstreekse kwalificatie voor de volgende ronde – wellicht moeilijk te behalen is, kan blauw-zwart nog geloven in de play-offs. Om die te bereiken moeten ze aanstaande woensdag in eigen huis Porto verslaan in de vijfde en voorlaatste ronde van de groepsfase. Ze zullen het beter moeten doen dan tijdens hun vorige ontmoeting met Porto, die de spelers van Nicky Hayen met 2-1 verloren.

Volg Club NXT U19 in de UEFA Youth League, inclusief de wedstrijd tegen FC Porto op woensdag 26 oktober vanaf 13u55, op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top