One day, one goal: Demetrio Albertini verrast FC Barcelona met geweldige knal

Sport | In de jaren 90 was AC Milan één van de beste ploegen ter wereld. De Italiaanse topclub had bijzonder veel kwaliteit rondlopen en één van de smaakmakers van het team was Demetrio Albertini. Bij FC Barcelona zullen ze hem om meerdere redenen ook herinneren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Demetrio Albertini doorliep zijn jeugdopleiding bij AC Milan en daar maakte hij ook zijn debuut. Hij groeide er gestaag uit tot een absolute sterkhouder centraal op het middenveld. In het seizoen 2000-2001 zat AC Milan samen met FC Barcelona in de groep in de Champions League.

Een geweldig schot in de benen

Op 18 oktober 2000 kwamen 79.945 toeschouwers naar San Siro om deze topmatch te bekijken. Zij kregen waar voor hun geld, want het werd een spektakelstuk van jewelste. Rivaldo bracht Barça op 0-1, maar in de 25ste minuut zorgde Demetrio Albertini voor de gelijkmaker. En hoe!

De Italiaan, die bekend stond omwille van zijn strak schot, besloot van bijzonder ver zijn kans te wagen. Hij pakte uit met zijn befaamde strakke schot en het leer verdween in doel, al ging Barcelona-doelman Dutruel niet vrijuit. Nog voor de rust werd het 2-1 na een vrije trap van Albertini en uiteindelijk werd het 3-3. Rivaldo scoorde nog twee keer voor FC Barcelona, bij AC Milan was José Mari nog trefzeker. AC Milan werd uiteindelijk in de volgende ronde van de Champions League, wat toen ook nog een groepsfase was, uitgeschakeld.

Mooi cv

Albertini speelde tot 2002 voor AC Milan. Hij was toen 30 jaar en had 406 matchen voor AC Milan op de teller staan. Hij scoorde 28 keer en deelde 46 assists uit. Albertini won met de Italianen 5 landstitels, 3 keer de Champions League, 2 Europese Super Cups en 3 Italiaanse Super Cups. Na zijn passage bij AC Milan speelde hij nog bij tal van mooie clubs.

Atlético Madrid haalde hem weg uit Milaan en daar zou hij slechts een seizoen op huurbasis spelen. Nadien trok hij naar Lazio, dat hij na een jaar inruilde voor Atalanta. Albertini speelde twee jaar in Bergamo en eindigde zijn carrière bij FC Barcelona, waar hij een half seizoen actief was. Op zijn 33ste hing de 79-voudige Italiaanse international zijn schoenen aan de haak. Hij had na zijn carrière nog enkele functies in het voetbal bij de Italiaanse voetbalbond, Parma én hij was ook werkzaam voor het bekende computerspel Football Manager.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top