Speeldag 13 van de Jupiler Pro League: Union tegen KAA Gent en KV Mechelen tegen Standard

Jupiler Pro League | De Jupiler Pro League gaat deze week midweeks verder met de 13de speeldag. Onder meer Union versus KAA Gent en KV Mechelen - Standard zijn interessante affiches.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dinsdag worden er vier wedstrijden gespeeld op de 13e dag van de Jupiler Pro League. KAS Eupen speelt thuis tegen OH Leuven en zal zich moeten herpakken na de zware en pijnlijke nederlaag uit tegen Cercle Brugge. Ook Charleroi staat onder druk tegen KV Kortrijk, maar dat geldt eveneens voor de Kerels. De Carolo’s haalden 3 op 15 en een dergelijk resultaat laat niet veel ruimte voor nog een misstap als Charleroi de hoop om in de top-8 te spelen nog niet wil opbergen. Kortrijk ging vorig weekend dan weer zwaar onderuit tegen Zulte Waregem. Als de Kerels aan de rode lantaarn willen ontsnappen, moeten ze hoogdringend punten beginnen te pakken.

Ook Hein Vanhaezebrouck onder druk

In de bovenste regionen van het klassement heeft KRC Genk dan weer de leiding overgenomen. De Limburgers nemen het dinsdag om 20u45 op tegen promovendus Westerlo, dat meer dan verdienstelijk op de achtste plaats staat. Op hetzelfde moment speelt RFC Seraing een zeer belangrijke wedstrijd voor het behoud tegen Cercle Brugge. Beide ploegen bengelen onderaan in het klassement en wie wint, geeft zichzelf wat meer ademruimte.

Woensdag om 18u30 staat Union KAA Gent op het programma. Ook dit seizoen is Union weer voortreffelijk bezig en de Brusselaars zullen ongetwijfeld een andere top-4 kandidaat op afstand willen houden. De Buffalo's daarentegen maken opnieuw aanspraak om terug aansluiting te vinden met de top. Een nieuwe overwinning zal vooral Gent-coach Hein Vanhaezebrouck deugd doen, want zijn imago is de laatste weken nogal beschadigd door Europees verlies en hij haalde ook scherp uit naar zijn voorzitter.

Standard goed op dreef

Om 20u45 uur neemt Standard het in het AFAS-stadion op tegen KV Mechelen. Standard zal ongetwijfeld de zege van vorig weekend tegen Antwerp willen bevestigen. De Luikenaars staan momenteel op de vijfde plaats en mogen stilaan dromen van een plek in de top vier. Achter de kazerne daarentegen wordt de situatie steeds zorgwekkender – KV Mechelen heeft slechts 3 punten meer dan de laatste in het klassement, Zulte Waregem. Voor de Mechelaars zal het een goede gelegenheid zijn om te laten zien dat ze ook onder moeilijke omstandigheden zichzelf kunnen overtreffen. Op hetzelfde uur ontvangt Club Brugge STVV, dat rustig meebengelt in het midden van het klassement.

Donderdag om 18u30 ontvangt Antwerp FC KV Oostende. Antwerp zal vooral vertrouwen willen tanken voor het duel tegen KRC Genk dat er de volgende speeldag aankomt en alleen een overtuigende zege, na het verlies op Sclessin, kan daarvoor zorgen. Over gebrek aan vertrouwen gesproken: Anderlecht neemt het om 20u45 op verplaatsing op tegen Zulte Waregem. De positie van Felice Mazzu begint misschien stilletjes te wankelen en de club, met wedstrijden tegen Standard, Antwerp en KRC Genk in het verschiet, kan een nieuwe nederlaag missen als kiespijn.

Het schema van de 13e speeldag van de Jupiler Pro League:

Dinsdag 18 oktober

Woensdag 19 oktober

Donderdag 20 oktober

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top