Hoe Vincent Kompany Burnley een ware metamorfose liet ondergaan

Sport |

Drie maanden na zijn eerste officiële match op de bank van Burnley en in aanloop naar de verplaatsing naar Birmingham, maakt Vincent Kompany een uitstekende start door bij de Clarets. Na 14 speeldagen prijkt het team namelijk helemaal bovenaan het klassement van de Championship. De filosofie van de voormalige Rode Duivel laat een frisse wind waaien op Turf Moor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Midden juni verkaste Kompany officieel naar Burnley voor zijn eerste trainerservaring in het buitenland. Het nieuws kwam enigszins als een verrassing, omdat de coach sinds 2019 aan het bouwen was aan de wederopstanding van RSC Anderlecht. Maar na een vierde en derde plaats in de Jupiler Pro League besliste hij om het schip te verlaten en nieuwe lucht op te snuiven.

Uitdaging

Bij Burnley vond hij zijn nieuwe uitdaging. Nadat de ploeg afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League, zat er in Lancashire niets anders op dan opnieuw aan de weg naar boven te beginnen timmeren. Het werd een komen en gaan van spelers. Kompany trok uiteindelijk zo’n vijftien spelers aan, waarvan vijf op definitieve basis, en het zal niet verbazen dat er ook enkelen de overstap maakten vanuit het Belgische kampioenschap.

Vince The Prince overtuigde onder andere Samuel Bastien (Standard), Josh Cullen (Anderlecht), Vitinho (Cercle Brugge), Manuel Benson (Antwerp) en Anass Zaroury (Charleroi) van zijn nieuwe project. Ook Taylor Harwood-Bellis, die in de eerste seizoenshelft van 2021 uitgeleend werd aan Anderlecht, maakt deel uit van de kern bij Burnley.

Al 2 maanden ongeslagen

Na een matig debuut met slechts een overwinning in vijf matchen, begon de filosofie van de voormalige Anderlechtse leermeester aan te slaan. Het team is al elf wedstrijden ongeslagen en dankzij de 4-0 triomf van afgelopen weekend tegen Swansea snoepte het de leidersplaats in de op een na hoogste Engelse voetbalafdeling af van Sheffield United.

De Championship, een van de meest gecompliceerde competities ter wereld, is echter nog maar een derde ver, waardoor Kompany en zijn troepen nog helemaal niets in handen hebben. Nauwelijks vijf punten scheiden de nummer 1 van de nummer 6. De voormalige aanvoerder van Manchester City is zich daar ondanks zijn hoge ambities ook van bewust en maakte geen grote beloften aan de supporters bij aanvang van de voetbaljaargang. Het spreekt natuurlijk voor zich dat als de resultaten blijven volgen, een rechtstreekse terugkeer naar de Premier League niet veraf zal zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top