Simon Mignolet was opnieuw man van de match in de topper tegen Anderlecht

Sport | De twaalfde  speeldag van de Jupiler Pro League zit erop. Zoals elke maandag brengt Proximus Pickx je zijn rapport, met de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Simon Mignolet 

De Belgische keepers speelden zich afgelopen weekend in de kijker. Maarten Vandevoordt maakte indruk tegen OHL door een één-op-éénduel met Mendyl te winnen. Bovendien pakte hij daarna nog een penalty, waardoor Genk de leidersplaats in het klassement veroverde.

Maar als we het over doelmannen hebben, dan mogen we ook de knalprestatie van Simon Mignolet niet vergeten te vermelden. Na zijn fantastische prestatie op Europees niveau tegen Atlético Madrid deed hij het kunstje zondag nog eens over toen Club Brugge het opnam tegen Anderlecht en met 0-1 ging winnen. Mignolet verkeert in de vorm van zijn leven en is niet te kloppen. Arnstad, Refaelov en Verschaeren, ze probeerden allemaal voorbij de muur van de Brugse doelman te komen, maar tevergeefs. “Ik denk dat ik nooit nog zo’n week zal meemaken. Ik heb misschien wel de twee beste wedstrijden in mijn carrière gespeeld. Het belangrijkste is dat we winnen. Individuele prestaties tellen eigenlijk niet”, vertelde de speler die door zijn prestaties topfavoriet is voor de Gouden Schoen aan de RTBF. 

Doelpunt van het weekend: Shinji Kagawa

Shinji Kagawa, die eerder speelde voor Manchester United en Borussia Dortmund, bewees zaterdag dat hij nog steeds op hoog niveau kan voetballen. De 33-jarige speler verkaste deze zomer naar Sint-Truiden en scoorde afgelopen weekend een prachtig doelpunt. Van aan de cornervlag draaide hij de bal binnen en zo zette hij zijn ploeg op voorsprong tegen Charleroi. Uiteindelijk won STVV met 2-1. “Ik had een beetje geluk want ik zag dat de keeper een beetje verkeerd stond. Ik heb nog nooit rechtstreeks vanuit de corner gescoord, dus ik ben blij met deze goal”, vertelde hij aan Eleven Sports.


Het cijfer van het weekend: 9

Negen minuten, zo lang had Standard nodig om de enige drie doelpunten in de wedstrijd tegen Antwerp te scoren en zo de match in een beslissende plooi te leggen. William Balikwisha, Denis Dragus en Cihan Canak lieten Sclessin juichen zoals weleer waardoor de Luikse ploeg een tweede overwinning op rij kon laten optekenen. In de laatste vijf wedstrijden konden de Rouches al vier keer scoren, waardoor de ploeg van Ronny Deila vijfde staat in het klassement. Antwerp leed een tweede nederlaag in drie wedstrijden en verliest zo voor het eerst dit seizoen de leidersplaats in de Jupiler Pro League.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.?

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top