Laat vlot scorende Dante Vanzeir ook tegen AA Gent de netten trillen voor Union?

Sport |

Met het WK voetbal in Qatar in aantocht blijven de voetbalwedstrijden elkaar razendsnel opvolgen. Zo ook in de Jupiler Pro League, waarin deze midweek alweer de dertiende speeldag plaatsvindt. Woensdag in de vooravond speelt Union Sint-Gilloise gastheer voor AA Gent in het Dudenpark. Man in vorm Dante Vanzeir, die in de maand oktober opnieuw vlot scoort, hoopt ook tegen de Buffalo’s de netten te kunnen laten trillen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het afgelopen wonderjaar, waarin de Brusselaars als promovendus vicekampioen werden, had Vanzeir het begin dit seizoen moeilijk om zijn draai te vinden na het vertrek van spitsbroeder Deniz Undav. Het bilan tot oktober oogde dan ook eerder mager: een assist op de tweede speeldag tegen Charleroi (1-0 zege) en een doelpunt op de zesde speeldag tegen Anderlecht (2-1 zege), met tussendoor nog een treffer in de derde voorronde van de Champions League tegen het Schotse Rangers (2-0 zege).

Maar in de huidige kalendermaand krikte de Limburgse spits zijn statistieken al aardig op. Een goal op het veld van OH Leuven (0-3 zege), een doelpunt thuis tegen Cercle Brugge (2-1 zege), een treffer in de groepsfase van de Europa League tegen het Portugese Braga vorige week donderdag (3-3 gelijkspel) en ook nog twee doelpunten en een assist tegen KV Oostende afgelopen zondag (1-6 zege). Kortom: vijf goals en een beslissende pass in vijf wedstrijden. Enkel op verplaatsing bij Braga (1-2 zege) vond hij de weg naar doel niet.

Dat Vanzeir stilaan terug naar zijn beste niveau groeit, is door het moordende programma welgekomen. Er volgen nu namelijk terug twee thuiswedstrijden in competitieverband op amper vier dagen tijd. En het zijn er die kunnen tellen: nadat Gent over de vloer gekomen is op woensdag, maakt landskampioen Club Brugge zaterdagavond de verplaatsing naar Vorst.

En de daaropvolgende donderdag hopen de Unionisten in en tegen het Zweedse Malmö de kwalificatie voor de volgende ronde van de Europa League over de streep te trekken.

Volg de Jupiler Pro League, met woensdag 19 oktober om 18u30 het treffen tussen R. Union St.-Gilloise en KAA Gent, het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top