De grote verhalen achter het WK: de zegevierende kus van Iker Casillas

Sport | Elk wereldkampioenschap voetbal heeft zo zijn momenten. Soms is dat een spannende wedstrijd, vaak is dat een prachtig doelpunt en heel af en toe betreft het een discutabele fase. In 2010 stond het toenmalige WK echter in het teken van een kus van Iker Casillas

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2010 werd het prestigieuze wereldkampioenschap voetbal voor de allereerste keer georganiseerd in Zuid-Afrika. Tal van nationale voetbalelftallen zakten af naar het Afrikaanse land, waaronder ook de toenmalige Europese kampioen voetbal Spanje. De Spaanse nationale ploeg bestond in die tijd nog uit Andrès Iniesta, David Villa, Carlos Puyol en doelman Iker Casillas, die door fans van Real Madrid ook wel San Iker wordt genoemd.

Vriendin van San Iker

Spanje begon aarzelend aan het toernooi en verloor zelfs zijn openingswedstrijd tegen Zwitserland met 1-0. Dat deed paniek ontstaan bij de Spaanse media, die op een bepaald moment in de richting van een van de aanwezige Spaanse televisiejournalisten wees om de mindere vorm van La Roja te proberen te verklaren. De journaliste in kwestie heette Sara Carbonero en stond in voor de interviews met de spelers langs de zijlijn. Ze was tevens de vriendin van doelman Iker Casillas…

Het feit dat Carbonero de liefde had gevonden bij de nationale doelman, was volgens de Spaanse media een van de hoofdredenen waarom het niet al te lekker liep bij La Roja. De aanwezigheid van Carbonero zou Casillas, en bij uitbreiding de hele ploeg, destabiliseren maar dat vond de vrouw complete onzin. Gelukkig voor haar, en heel Spanje, begon La Roja nadien wel op dreef te raken op het WK.

Recht naar de finale

De ploeg van toenmalig bondscoach Vicente del Bosque panikeerde niet en hakte na de blamage tegen Zwitserland Honduras, Chili, Portugal, Paraguay en Duitsland in de pan. Spanje haalde de finale en moest het daarin opnemen tegen het Nederland van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk. Het was een potige finale waarin beide landen elkaar waard waren. In de 62e minuut kon Nederland op voorsprong komen via Arjen Robben. Die kwam toen oog in oog te staan met Iker Casillas maar verzaakte het om voorbij de Spaanse doelman en zijn uitgestrekte been te geraken. Na negentig minuten stond het nog altijd 0-0 en dus ging de wedstrijd naar verlengingen. Daarin kon Andrès Iniesta in minuut 116 het winnende doelpunt maken waardoor Europees kampioen Spanje ook wereldkampioen werd in het voetbal.

Zowel de spelers van La Roja, de bank, als de tienduizenden Spaanse supporters waren uitzinnig van vreugde. Net zoals Iker Casillas. De Spaanse doelman deed na afloop van de wedstrijd zijn verhaal tegenover de pers (lees: Carbonero) en kuste de journaliste daarna vol op de mond en dat voor miljoenen televisiekijkers. Carbonero had dit duidelijk niet verwacht en stond even aan de grond genageld.

Enkele maanden na het voorval gaf ze een interview aan het tijdschrift Elle waarin ze zei dat ze de kus niet had zien aankomen. Ze schrok naar eigen zeggen ook van alle aandacht die ze nadien over zich heen kreeg. Gelukkig voor haarzelf en de Iker Casillas werden de camera’s die nacht bij de feestelijkheden zo goed als allemaal thuisgelaten.

Meer van deze reeks?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top