Stats CPL (na speeldag 9): drie spelers betrokken bij meer dan de helft van de teamgoals

Challenger Pro League | Op de negende speeldag van de Challenger Pro League veranderde er bitter weinig aan de kop van de individuele rankings. Leonardo Rocha scoorde (opnieuw) niet, maar is nog steeds topschutter. Arne Engels heeft nog steeds de meeste assists achter z'n naam staan zonder een extra goal aan te brengen en Beau Reus hield al het vaakst de nul terwijl hij zich tegen Deinze wel een keertje moest omdraaien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie wel weer een extra streepje achter zijn naam mocht zetten, was Thibo Baeten. De jonge spits scoorde niet tegen Dender, maar leverde wel weer een assist af (voor Sanusi). Hierdoor is Baeten zowel de clubtopschutter (5 goals) als de man met de meeste assists (3) bij Beerschot.

Dit seizoen was Baeten zo al betrokken bij acht van de twaalf Beerschotdoelpunten. Goed voor een percentage van 66,7%. Geen enkele andere CPL-speler is dit seizoen voorlopig zo cruciaal voor zijn team. Zelfs Leonardo Rocha niet...

De Portugese topschutter scoorde al wel 8x voor Lierse én leverde ook nog eens twee assists af. Maar met zijn betrokkenheid bij 10 van de 18 Lierse doelpunten zit hij aan 55,6%. Dat percentage deelt Rocha trouwens met Michael Lallemand. De spits van Dender EH is dit seizoen ook al betrokken bij vijf van de negen Dendergoals (3 doelpunten, twee assists) en heeft zo dus ook een voet in meer de de helft van de teamgoals.

Hieronder vindt u toch nog even de (weinig gewijzigde) individuele klassementen na speeldag 9 van de CPL.

Goals
8. Rocha (Lierse)
7. Stassin (RSCA Futures)
6. Barry (Beveren)
5. Anne (Virton), Baeten (Beerschot)

Assists.
4. Engels (Club NXT)
3. Leoni (RSCA Futures), De Schryver (Lierse), Ribeiro (Beveren), Smeets (RWDM), Ismaheel (Beveren), Hoggas (Beveren), Martinez (Lommel), Baeten (Beerschot)

Clean sheets
3. Reus (Beveren)
2. Verbruggen (RSCA Futures), De Busser (Lommel), Gies (Dender), Defourny (RWDM), Vincensini (Virton), Delanghe (Lierse)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top