Selectienieuws CPL (vrijdagduels): groen licht voor Mbokani; nog geen Hazard bij RWDM

Challenger Pro League | De negende speeldag van de Challenger Pro League wordt vrijdagavond geopend met SL16 FC - RWDM en SK Beveren - SK Deinze. Voor Kylian Hazard komt de verplaatsing naar Luik nog te vroeg terwijl Dieumerci Mbokani eindelijk mag hopen op zijn eerste speelminuten voor SK Beveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij RWDM mag de Braziliaan Rikelmi mee de bus op richting de Vurige Stede. De winger was een drietal weken out met... tandpijn, maar kan nu weer z'n breedste glimlach opzetten. Voor Kylian Hazard komt de match tegen SL16 FC nog te vroeg. De aanvaller heeft nog steeds te veel last van een spierscheur waarvan "de situatie week tot week bekeken wordt". Hazard mist zo al zijn vijfde opeenvolgende competitiematch.

Voor de langdurig geblesseerden Obbi Oulare en Glenn Claes komt er stilaan licht aan het einde van de tunnel. Zij mogen beiden mikken op een rentree in december.

Bij SL16 FC kan Joseph Laumann op dezelfde namen rekenen die vorige week met 2-0 verloren bij Lierse. Nathan Ngoy en Alexandro Calut (die beiden schipperen tussen A-kern en de U23) liggen dus nog in de lappenmand.

De Freethiel mag zich dan weer opmaken voor de blijde intrede van Dieumerci Mbokani. Het papierwerk uit Koeweit is eindelijk in orde waardoor de FIFA het licht op groen zette voor SK Beveren. Mbokani zit meteen in de selectie van Wim De Decker en ook Buus Jacobsen is weer fit voor de dienst. Daniel Maderner, Joan Simun Edmundsson en Louis Verstraete zijn nog wel out.

Bij SK Deinze worden Kenneth Schuermans, Mamadou Koné en Gonzalo Almenara nog gemist. Voor het overige kan coach ad-interim Antonio Calderon wel op dezelfde namen rekenen die vorig weekend een belangrijke zege boekten tegen Lommel SK. Rousseau De Poorter en William Dutoit trainden sinds kort opnieuw mee met de groep, maar zij zijn allicht nog niet (wedstrijd)fit genoeg.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top