Schorsingen en gele dreiging CPL (speeldag 9): Coolsgeschorst; twee spelers op scherp

Sport | Vorig weekend mocht de spreekwoordelijke strafbank bij de KBVB in de Houba de Strooperlaan blijven staan, maar voor de negende speeldag van de Challenger Pro League moet ze toch weer dienst gaan doen in één van de stadions.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Bondsparket eiste namelijk een week schorsing voor Kobe Cools ten gevolge van zijn rode kaart in de wedstrijd tussen SK Beveren en Dender EH. De verdediger én zijn club vonden die straf niet terecht waardoor de zaak voor het Disciplinair Comité kwam. Daar bevestigden ze echter de schorsing van één speeldag waardoor Cools zondag niet mag aantreden tegen Beerschot VA.

Ploegmaat Lennard Hens dreigde eveneens de verplaatsing naar het Kiel te missen als hij een (vijfde) gele kaart pakte, maar de middenvelder ging niet op de bon tegen Beveren en is er dus gewoon bij. Hij blijft natuurlijk wel op scherp staan.

Ook Christophe Janssens moet stilaan uitkijken voor een schorsing. De verdediger van SK Deinze verzamelde vorig weekend ook zijn vierde gele kartonnetje en staat dus ook op één speeldag van schorsing.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top