Hoe lang is de positie van Massimiliano Allegri bij Juventus nog houdbaar?

UEFA Champions League | Juventus heeft andermaal dit seizoen een uitschuiver begaan. Dinsdagavond moest het met een 2-0-verlies bij Maccabi Haifa met het schaamrood op de wangen huiswaarts keren. De druk op coach Massimiliano Allegri wordt alleen maar groter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juventus zit momenteel in een diepe put. Er zijn haast geen andere woorden om de huidige prestaties van De Oude Dame te omschrijven. Sinds het einde van seizoen 2019-2020, het jaar dat Juve zijn negende titel op een rij pakte, loopt het niet meer als vanouds bij de club uit Turijn. Dit seizoen loopt het nagenoeg voor geen meter, met drie nederlagen op vier Champions League-matchen en een achtste plaats in de Serie A. Juventus telt intussen al tien punten minder dan leider Napoli.

Steun van het bestuur

De automatische vraag die bij zulke situaties wordt gesteld: kan de coach aanblijven? De vernedering tegen het Israëlische Maccabi Haifa lijkt het verlies te veel te zijn. Toch krijgt Massimiliano Allegri nog de nodige steun van het bestuur. 

"Ik ben enorm boos, maar ik weet ook dat je met elf spelers een wedstrijd speelt. Je wint en verliest met zijn allen”, aldus Juventus-voorzitter Andrea Agnelli. “Het is een probleem wat de hele groep zich moet aanrekenen. We bieden onze excuses aan de fans aan, want die lopen op dit moment met nog meer schaamte rond."

“Allegri is onze coach en hij zal de trainer van Juventus blijven. Het kan niet de fout zijn van de coach dat wij letterlijk elk duel verliezen op het middenveld”, vulde Agnelli nog aan. Woorden die ongetwijfeld deugd zullen doen bij Allegri, die ooit als een held terugkeerde naar Juventus maar stilaan een paria aan het worden is. 

Vel redden in Turijnse derby

Intussen is de situatie wat ze is. In de competitie werd er nog maar drie keer gewonnen, in de Champions League boekte Juventus slechts één succesje. De achterstand op zowel Benfica als PSG telt nu vijf punten. Juventus heeft met andere woorden een zes op zes en een klein mirakel nodig, wil het alsnog de knock-outfase bereiken. 

Juve-coryfeeën Fabio Capello en Gigi Buffon schoten ook reeds Max Allegri ten hulp om de coach wat uit de wind te zetten, maar komend weekend wordt het stilaan do or die voor De Oude Dame. Dan volgt de derby in Turijn tegen Torino. Als een overwinning hier uitblijft, dan wordt het maar de vraag of het bestuur snel moet ingrijpen.

“Ik heb nog geen moment nagedacht over opstappen”, zei Allegri in gesprek met Sky Sports na het duel tegen Maccabi Haifa. “Ik vind het alleen maar mooier als de uitdaging groter wordt. Dan moet je lef, vastberadenheid en passie tonen.” Allegri besliste intussen dat zijn spelersgroep op trainingskamp moet tot aan de Turijnse derby. “Dat zijn we nu wel verplicht aan de club, de fans en vooral onszelf."

Het programma van speeldag 4 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 12 oktober

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top