Stats CPL (na speeldag 8): Beverse spelers rukken op richting top individuele klassementen

Sport | Op de achtste speeldag van de Challenger Pro League werden er slechts 18 doelpunten gescoord (gemiddeld drie per match dus). Vijf doelmannen slaagden erin om de nul te houden en vijf van de zes thuisteams slaagden erin om de drie punten op zak te steken. Enkel SK Beveren mocht een feestje bouwen op de bus (0-3 tegen Dender).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Beveren was Thierno Barry de gevierde man. De Franse spits scoorde - net zoals vorige week tegen Lierse - twee goals en lijkt zo stilaan een uitdager te worden in de strijd op het topschutterskroontje. Barry staat nu op twee goals van de voorlopige koploper Leonardo Rocha. De spits van Lierse kon evenwel weer niet scoren terwijl zijn eerste achtervolger - Lucas Stassin - wél raak trof. Hierdoor is de grote kloof die Rocha eerder dit seizoen al opgebouwd had, helemaal verdwenen.

8 goals: Rocha (Lierse)
7 goals: Stassin (RSCA Futures)
6 goals: Barry (SK Beveren)
5 goals: Anne (RE Virton), Baeten (Beerschot VA)

Bij de assists veranderde er niks helemaal bovenin. Man-in-vorm Ribeiro Costa was met een doelpunt wel weer belangrijk bij SK Beveren, maar hij moet Arne Engels (Club NXT) nog wel steeds boven zich dulden in de assistenranking.

4 assists: Engels (Club NXT)
3 assists: Leoni (RSCA Futures), De Schryver (Lierse), Ribeiro (SK Beveren)

SK Beveren slaagde er afgelopen weekend ook als eerste CPL-team in om voor de derde keer dit seizoen de nul te houden. Een opsteker voor de 20-jarige goalie Beau Reus; die zo koploper wordt in het clean sheet-klassement. Uittredend clean sheet-koning Théo Defourny vervoegde wel het achtervolgende groepje met zijn tweede nul van het seizoen.

3 clean sheets: Reus (SK Beveren)
2 clean sheets: Verbruggen (RSCA Futures), De Busser (Lommel SK), Gies (Dender EH), Defourny (RWDM),

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top