Lyle Foster herinnert Club Brugge er opnieuw aan dat Jupiler Pro League geen uitgemaakte zaak is

Sport | De elfde speeldag in de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons, tijd dus voor een terugblik. Zoals iedere maandag duidt Pickx Sports een Speler en Doelpunt van het Weekend aan en geeft het nog een markant cijfer mee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speler van het weekend: Lyle Foster

Veel spelers waren bijzonder trefzeker het voorbije weekend. Paul Onuachu (Genk), Mario Stroeykens (Anderlecht) en Hyun-seok Hong (Gent) maakten allen twee doelpunten voor hun ploeg. Mario Gonzalez van OH Leuven deed nog straffer met een hattrick. Maar dé speler van het voorbije weekend voor ons is Lyle Foster. Dankzij hem graaide Westerlo een knappe zege mee uit Brugge. Zaten ze bij blauw-zwart andermaal op een wolk dankzij een geweldig resultaat in de Champions League, dan werd het opnieuw met de voetjes op de grond gezet. Foster nam beide doelpunten voor zijn rekening en bezorgde zo Westerlo een twaalf op twaalf.

Doelpunt van het Weekend: Faïz Selemani

Racing Genk, aan dezelfde mooie reeks bezig als Westerlo, voetbalde zich naar een krappe zege tegen KV Kortrijk. Onuachu maakte het verschil voor de Limburgers. Dat was ook nodig, gezien zijn eerste doelpunt werd geneutraliseerd dankzij een knappe vrije trap van Kortrijk-speler Faïz Selemani. De Comorese international liet Genk-doelman Maarten Vandevoordt geen schijn van een kans.

Het Cijfer van het Weekend: 400

Een mijlpaal bereiken, maar er amper van kunnen genieten. Het overkwam Jelle Vossen. De spits van Zulte Waregem speelde dit weekend zijn 400ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Maar een 2-5-verlies tegen OH Leuven zorgde niet meteen voor een feeststemming. Essevee staat ook troosteloos laatste met vijf punten. De vraag is hoe lang de situatie voor coach Mbaye Leye nog houdbaar is.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top