RWDM plots dodelijk efficiënt na aangepaste tactiek van Vincent Euvrard

Sport | De voorbije weken slaagde RWDM er maar niet in om efficiënt om te springen met het veldoverwicht dat ze vaak hadden én met de kansen die ze toch wel wekelijks kregen. Maar in de topper tegen Beerschot VA hadden de Molenbeekse spitsen plots maar een halve kans nodig om het leer tegen de touwen te trappen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de eerste zeven duels van het seizoen trapte RWDM 92x naar doel (meer dan 13x per match dus), maar tegen Beerschot hadden de Brusselaars amper vijf doelpogingen nodig om twee goals te scoren. Daarnaast mikten ze ook nog eens vier van de vijf doelpogingen binnen het kader. De fans van RWDM moesten zich even in de ogen wrijven bij het zien van zoveel efficiëntie.

Daarnaast kregen de fans in het Edmond Machtensstadion ook een heel andere manier van voetballen te zien. In plaats van de match te domineren en de tegenstander te versmachten, koos coach Vincent Euvrard er dit keer voor om terug te plooien en de bal aan de tegenstander te laten. Beerschot maakte gretig gebruik van het toegeschoven initatief, maar liep daarmee recht in het Molenbeekse mes. Twee fouten (Baeten bij de 1-0 en Van Den Bergh bij de 2-0) werden genadeloos afgestraft en leverden RWDM - naast de drie punten - een boel vertrouwen op.

Plannetje

"Het tactisch plannetje klopte", stelde draaischijf Youssef Challouk dan ook bij Het Laatste Nieuws. "We hebben de tactiek van de trainer tot in de puntjes uitgevoerd. We lieten de bal aan Beerschot, maar wij waren het meest efficiënt."

In totaal gaf RWDM amper 293 passes terwijl Beerschot 590x de bal rondtikte. De Brusselaars hadden ook amper 32,5% balbezit (het laagste gemiddelde sinds lang), maar gingen toch met de zege aan de haal.

Afwachten

Een opsteker, maar toch lijkt de kans eerder klein dat RWDM wekelijks op deze manier zal kunnen spelen. De vice-kampioen behoort dankzij deze zege nog meer tot de titelfavorieten en zal regelmatiger op tegenstanders botsen die niet zo open spelen als Beerschot. Afwachten dus wat het zal worden als RWDM opnieuw het spel moet maken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top