Kraker op speeldag 12 in de Jupiler Pro League met Anderlecht - Club Brugge

Sport | Op vrijdag 14 oktober wordt de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League op gang getrapt. Twee dagen later kijken Anderlecht en Club Brugge elkaar in de ogen, een affiche die altijd tot de verbeelding spreekt. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De twaalfde speeldag wordt op gang getrokken door Westerlo en Seraing. De club uit Luik wacht een moeilijke verplaatsing naar 't Kuipje. Westerlo is de ploeg in vorm met vier zeges op een rij, waaronder driepunter tegen Anderlecht en Club Brugge. Seraing pakte echter een mooie vier op zes, na een zege tegen stadsgenoot Standard en een 1-1 tegen Oostende. De Kemphanen zijn met andere woorden gewaarschuwd.

Twee kelderkrakers, Genk aast op koppositie

Op zaterdag worden er vier duels geserveerd. Om 16u kijken KV Kortrijk en Zulte Waregem elkaar in de ogen. Deze West-Vlaamse derby zou wel eens een beladen duel kunnen worden in de strijd om de degradatie. Kan Essevee-coach Mbaye Leye zijn vel redden tegen de buren van Kortrijk? Om 18u15 starten twee duels op hetzelfde moment, met STVV tegen Charleroi en Cercle Brugge tegen Eupen, met die laatste eveneens als kelderkraker.

De slotmatch op zaterdag wordt een pittig duel tussen OH Leuven en KRC Genk. De Limburgers zijn momenteel de enigen die het razend tempo van leider Antwerp kunnen volgen en zullen vol aan de bak moeten Aan den Dreef als ze in het kielzog van The Great Old willen blijven. De Leuvenaars zijn namelijk ook aan een goed seizoen bezig en staan momenteel op een vijfde plaats. Winst voor Genk zou echter betekenen dat de Limburgers eventjes aan kop komen van het klassement.

Kolkt Sclessin opnieuw?

Standard kende een moeizame start van het seizoen, met drie verliespartijen en een gelijkspel in de eerste vijf matchen. Stilaan kruipen de Rouches echter uit dal, getuige de referentiematch tegen Club Brugge enkele weken geleden. Volgt er op zondag vanaf 13u30 opnieuw een resultaat waar de Luikenaars zich aan kunnen optrekken? Dan ontvangt Standard leider Antwerp, dat nog maar één match verloor dit seizoen. Sclessin zal ongetwijfeld weer kolken en daveren zoals dat het geval was tegen Club Brugge. De Luikse aanhang hoopt alvast op een ander scenario als vorig seizoen, waarbij Antwerp dankzij een 2-5-uitzege de drie punten mee huiswaarts pakte. Het werd toen de avond van Michael Frey, die alle Antwerpse goals voor zijn rekening nam.

Om 16u kijken KAA Gent en KV Mechelen elkaar in de ogen. Beide ploegen presteerden wisselvallig, tot zelfs ondermaats, en willen maar al te graag de rug rechten.

Maar dan moet dé clash van de speeldag nog volgen. Vanaf 18u30 rolt de bal in Anderlecht, dat landskampioen Club Brugge over de vloer krijgt. Paars-wit pakte vorige week bij KV Mechelen een deugddoende zege en wil maar al te graag bevestigen tegen Blauw-zwart. Club Brugge van zijn kant wil echter een nieuwe uitschuiver in de competitie, na een Europees duel, vermijden. Het duel belooft alvast spektakel.

Speeldag 12 wordt uiteindelijk afgesloten met de wedstrijd tussen KV Oostende en Union, aftrap om 21u.

Het programma van speeldag 12 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 14 oktober

Zaterdag 15 oktober

Zondag 16 oktober

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top