Hugo Cuypers, het licht in de duisternis bij AA Gent

Sport | AA Gent wist in de zomer een aantal nieuwe spelers aan te trekken, maar Hugo Cuypers laat tot op heden de beste indruk achter. De voormalige jeugdspeler van Standard is bezig aan een zeer goed seizoen bij de kwakkelende Buffalo's.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AA Gent probeerde Hugo Cuypers in januari al naar de Ghelamco Arena te halen, maar toen lag de vraagprijs van KV Mechelen nog te hoog. Enkele maanden later haalde het wel zijn slag thuis en wist het de Belgische aanvaller voor 4 miljoen euro weg te kapen uit Mechelen.

Hein Vanhaezebrouck was bij zijn komst enorm lovend over Cuypers. "Cuypers brengt enorm veel energie. Zijn cijfers waren vorig seizoen goed qua doelpunten en assists. En hij kan op veel manieren gebruikt worden: als diepste spits, als tweede spits of tussen de lijnen. Hij heeft nog veel progressiemarge. Hij is een ideale speler voor ons", zei de coach van AA Gent.

Sterk seizoen

Cuypers kende een sterk seizoen bij KV Mechelen. Met 13 doelpunten en 10 assists in 36 wedstrijden was hij aardig op dreef. Maar Cuypers is geen spits die enkel nuttig is in het strafschopgebied, want hij legt ook heel veel meters af. Het is een spits die zijn defensieve werk opknapt en veel druk zet op de verdedigers.

Mede daardoor trok AA Gent hem aan. Zijn start bij AA Gent is voortreffelijk. Na het uitvallen van Tarik Tissoudali is hij uitgegroeid tot de nummer één in de aanval en met 8 goals en 1 assist in 16 matchen maakte hij al indruk. In de Jupiler Pro League staat de teller op 7 doelpunten en 1 assist in 10 wedstrijden. Daarmee is Cuypers co-topschutter, samen met Vincent Janssen van Royal Antwerp FC.

Toptransfer naar Olympiacos

Het carrièreverloop van Cuypers is hoogst opmerkelijk. Bij Standard geloofden ze niet in hem en daarom trok hij naar de Griekse tweedeklasser Ergotelis. De aanvaller zorgde voor een verrassende transfer, maar die transfer was een schot in de roos. Hij trof 22 keer raak in 30 wedstrijden en Ergotelis wenste hem te verkopen aan AEK Athene. Cuypers had daar echter geen trek in en het bestuur zette hem onder druk. Cuypers moest naar de B-kern, maar plooide niet. Hij moest zo wel een jaar uitzweten in die B-kern.

Topclub Olympiacos verloste hem daar uit zijn lijden. Zij verhuurden hem meteen aan de Franse tweedeklasser Ajaccio, waar hij met 5 goals en 6 assists in 23 matchen in de Ligue 2 terug ritme opdeed. Nadien keerde Cuypers terug naar Olympiacos, waar hij één jaar mocht proeven van minuten bij de eerste ploeg. De teller stond op 2 goals en 2 assists in 14 matchen. Cuypers vond het echter tijd om een basispion te zijn op het hoogste niveau en KV Mechelen sloeg toe door hem terug te halen naar de Belgische Jupiler Pro League. Dat was dus een succes en op zijn 25ste bewijst Cuypers dat er meerdere wegen zijn naar de top.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top