Komt de positie van Felice Mazzu in gevaar bij Anderlecht?

Sport | RSC Anderlecht boekte een 13 op 30 en de Brusselaars zitten daardoor in een sportieve crisis. Tegen KV Mechelen moet er zondag gewonnen worden, anders wordt de druk op coach Felice Mazzu bijzonder groot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht haalde Felice Mazzu enkele maanden geleden weg bij Union SG, waar hij een fantastisch seizoen doormaakte en tweede eindigde. Bij RSCA werd de samenwerking met Vincent Kompany na een derde plaats en een verloren bekerfinale – het beste seizoen sinds de titel in 2017 – stopgezet. Met Mazzu moest Anderlecht weer voor de titel meestrijden en die ambities werden ook voor het seizoen uitgesproken.

Enkel Davies en Haan doen slechter

Maar met het verlies van sterkhouders Sergio Gomez, Josh Cullen, Christian Kouamé en Joshua Zirkzee verloor Mazzu echter heel veel kwaliteit. Jan Vertonghen en Fabio Silva waren tot op heden een succes als vervangers, maar jongens als Abdulrazak Ishaq, Sebastiano Esposito, Nilson Angulo, Amadou Diawara en Moussa N’Diaye konden zich nog niet doorzetten in het Lotto Park. De zomermercato was daardoor nog geen succes.

Mazzu vond nog steeds niet de juiste formule en hij verloor al 5 keer in de Jupiler Pro League. De voorgaande twee seizoenen tekende Anderlecht onder Kompany na 34 speeldagen in de reguliere competitie telkens af op 6 nederlagen. Met deze 13 op 30 is Mazzu de derde slechtst presterende Anderlecht-coach in 30 jaar. Enkel Simon Davies (9 op 30) en Arie Haan (11 op 30) deden nog slechter.

Zege nodig in Mechelen

Mazzu, die wel punten scoorde met de kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League, staat voor zeer belangrijke weken. Anderlecht moet een Europees ticket afdwingen en daarvoor minstens in de top acht eindigen. Voor een club als Anderlecht is het echter noodzakelijk om in de top vier te eindigen. Lager eindigen zou een blamage zijn voor een topclub met het statuut van Anderlecht.

Mazzu moet komend weekend winnen op het veld van KV Mechelen. Als Anderlecht uit de crisis wil geraken, is er maar een remedie: winnen. Op het veld van KV Mechelen zal Mazzu dus de drie punten moeten pakken, anders wordt de druk ongemeen groot. Het bestuur staat voorlopig nog achter zijn coach, maar een zesde nederlaag kan wel eens de druppel zijn die de emmer laat overlopen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, met het duel tussen KV Mechelen en RSC Anderlecht op zondag 9 oktober vanaf 13u10, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top