Beverse exen klaar om SKB weer van haar wolk te halen; problemen rond Mbokani

Challenger Pro League | Na de droge 5-0 tegen Lierse wacht er straks de match van de bevestiging voor SK Beveren. De Waaslanders gaan op bezoek bij de Oost-Vlaamse gouwgenoten van Dender EH waar ze heel wat 'oude bekenden' in de ogen kijken. Die 'oude bekenden' staan na een mooie zes op zes ongetwijfeld te popelen om ook de drie punten thuis te houden tegen de Wase Leeuwen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de kern van Dender zitten maar liefst vijf spelers met een verleden op de Freethiel.

Met Olivier Myny heeft Dender zelfs een voormalige smaakmaker van Waasland-Beveren in de rangen. De winger speelde tussen 2015 en 2018 92 wedstrijden voor de Waaslanders. In die periode zat hij één seizoen in de kleedkamer met Kjetil Borry. De verdediger speelde in 2016 - 2017 een jaartje op de Freethiel, maar kon zich niet doorzetten. Borry kwam uiteindelijk maar één keer in actie en dat was dan nog in de allerlaatste match van Play-off II.

In de jaren voor Myny en Borry voetbalde Jonathan Rowell vier seizoenen op de Freethiel. De Engelsman ontpopte zich tussen 2011 en 2015 tot een publiekslieveling én cultfiguur in Beveren. Hij speelde 69 duels voor Waasland-Beveren, maar kreeg in 2015 geen nieuw contract. Intussen voetbalt hij - na omzwervingen bij FC Eindhoven en Berchem Sport - alweer vier jaar voor Dender EH.

Voor Wesley Vanbelle ligt zijn Beverse periode al het verst achter zich. De ervaren flankverdediger verdedigde de kleuren van het 'oude' SK Beveren tussen 2008 en 2010 en maakte dus de teloorgang van de club van dichtbij mee. Vanbelle voetbalde mee in 58 duels, maar zal er straks niet bij zijn door een blessure.

Tot slot is er natuurlijk ook nog doelman Brent Gabriël, die dit seizoen door Dender gehuurd wordt van Beveren. De goalie is in Denderleeuw wel de back-up van Xavier Gies en Julien Devriendt.

Coach Regi Van Acker zag weliswaar het levenslicht in Beveren, maar heeft opvallend genoeg geen verleden bij SK Beveren. De 67-jarige coach maakte wel wat omzwervingen in het Waasland (Sint-Niklaas, RS Waasland), maar kwam dus nooit bij Beveren terecht.

Geen Mbokani

Bij Dender zullen ze alvast geen rekening moeten houden met Dieumerci Mbokani. De Congolees is nog steeds niet speelgerechtigd bij SK Beveren omdat zijn ex-club Koeweit SC moeilijk doet over enkele paperassen. Maar Beveren liet vorige week tegen Lierse zien dat het ook zonder Mbokani, Maderner, Verstraete en Edmundsson doeltreffend kan zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top